4. Slo IPv6 summit – napovednik

23. in 24. novembra se bo v Tehnološkem parku na Brdu pri Ljubljani odvijal sedaj že 4. Slo IPv6 summit. Trije summiti do sedaj so pokazali, da zanimanje za informacije in znanje na področju IPv6 narašča, zato bomo tudi tokrat dogodek izvedli v dveh delih – praktične delavnice prvi dan in Summit drugi dan…

Odprite koledar in si 23. in 24 november označite kot “Zaseden – IPv6 summit.” 🙂

Prvi dan bosta na sporedu dve praktični delavnici. Do sedaj smo imeli že dvakrat celodnevno teoretično 6DEPLOY predavanje, kateremu se bomo tokrat odpovedali – morda to vpeljemo nazaj na naslednjem summitu, če bo potrebno. Tokrat se bomo posvetili delavnici IPv6 usmerjanja (routing), katero bosta vodila člana strokovnega sveta go6 – Matjaž Straus (Arnes) in Janez Sterle (LTFE). To je ponovitev zelo uspešne delavnice iz prejšnjega summita, omejitev bo tokrat 15 udeležencev.

Druga praktična delavnica (6deploy) se bo dotaknila tranzicijskih mehanizmov. Ker je zgleda Jordi Palet Martinez prezaseden v tistem terminu, bosta praktično delavnico izvedla naša stara kolega iz Grčije, 6deploy trainerja. Ker je tudi to praktična delavnica bomo morali verjetno število udeležencev precej omejiti.

Za obe delavnici bomo kmalu odprli predprijavo za člane zavoda go6, ki bodo po emailu prejeli geslo za vstop v prijavni obrazec. Nekaj dni pred dogodkom bomo prijavo odprli še za širšo javnost, seveda v primeru da bo še kaj prostih mest. Članstvo v go6 prinaša poleg ostalih prednosti tudi večjo možnost za udeležbo na tovrstnih praktičnih izobraževanjih.

Glavni govorec na summitu bo Patrik Fältström, distinguished engineer na podjetju Cisco ter svetovalec švedski vladi za IPv6. Tako na Švedskem kot tudi na mednarodni ravni, je znan po svojem delu, vključno s standardizacijo in razvoja razlicnih institucij interneta, kot so IETF (Internet Engineering Task Force) in IAB (Internet Architecture Board), ki usklajujejo tehnoloski razvoj interneta. Posebej se je posvečaj standardizaciji internetnih storitev, kot so SMTP (email), DNS (nameserver), IDNA (International Domain Name) in Enum (voice over internet).

Fältström ze dolga leta deluje v SNUS (Švedski Network Users Society), kjer je direktor. V letih 2003-2006 je bil del tehnicne strokovne interneta vlade IT strategiji politik Group. Od leta 2007 je clan strateškega sveta vlade za IT. V obdobju 2006-2009 je bil član upravnega odbora (Board of Trustees) globalnega Internet Society-ja.

Za Patrikom se bodo  zvrstili izbrani predavatelji, kot do sedaj bo svojo vizijo povedal tudi Ivan Pepelnjak, stari maček na področju networkinga in servisov. Več o agenti bo znano v kratkem, ko bomo spored tudi objavili.

Prav tako ostaja sekcija “minute za poročila o IPv6 na terenu”. Ker bi radi summite naredili čimbolj pestre in raznolike vas vabim, da nam sporočite predloge za predavanja in z veseljem jih bomo uvrstili na listo, o kateri bomo razpravljali v organizacijski skupini.

Ker je dogodek brezplačen za obiskovalce potrebujemo za pokrivanje osnovnih stroškov tudi sponzorje in razstavljalce. Na prejšnjem summitu smo kot novost uvedli možnost najema razstavnega prostora na dogodku in povratne informacije so več kot odlične. V kolikor bi želeli dogodek podpreti nam to sporočite na naslov zavod@go6.si in poslali vam bomo opis sponzorskih možnosti.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.206.185.68

Comments

  1. Davor
    October 11th, 2010 | 12:36

    akhm, Brdo pri kranju?

  2. October 11th, 2010 | 12:59

    Sorry, popravljeno… Brdo pri Ljubljani.

Leave a reply

website