Naš dokument s spiskom IPv6 zahtev v IKT opremi postal uradno RIPE priporočilo.

Malce pozno, a vendar – naš predlog dokumenta, ki definira IPv6 zahteve pri nabavi IKT opreme na razpisih (in tudi drugače) je dobil mednarodni epilog – RIPE je prepoznal konsenz znotraj tehnične in operaterske internetne skupnosti in naš predlog objavil kot uradno priporočilo s številko RIPE-501…

Zgodovina tega dokumenta je dolga, najprej se je zoril v Strokovnem Svetu go6 in slovenski IPv6 delovni skupini pod okriljem go6, nato bil tema okrogle mize na 3. Slo IPv6 summitu, nazadnje pa preveden v angleščino na izrecno željo 5 vodij delovnih skupin RIPE. Poslali smo ga na preverjanje in odprt pogovor na RIPE IPv6 WG mailing listo, kjer je dokument doživel dve verziji s popravki, preden je bil dosežen konsenz.

V četrtek zjutraj so dokument “IPv6 requirements for ICT equipment” prestavili iz “drafts” sekcije na “published documents” pod številko RIPE-501.

Dokument je uporaben za zahtevanje IPv6 pri nabavi opreme, priporočamo da se ga uporablja v čimširšem obsegu, saj specificira tudi zahtevano znanje in izkušnje pri sistemskih integratorjih. Naj vam to postane “biblija” pri nabavi opreme.

To je prvi dokument iz Slovenije, ki je ugledal luč sveta pri RIPE-NCC.

Zahvaljujem se vsem, ki so pri tem podvigu sodelovali in pomagali, predvsem pa čestitke!

http://ripe.net/ripe/docs/ripe-501.html

Cheers, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.223.172.252

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website