Ameriška vlada izdala dva nova dokumenta na temo IPv6

NIST (Nacionalni Inštitut za Standardizacijo) je izdal obsežen (188 strani dolg) dokument z naslovom “Guidelines for the Secure Deployment of IPv6”, FCC (Federal Communications Commission) pa nekoliko krajši zapis o možnih posledicah izčrpanja IPv6 in uvedbe IPv6 na komunikacije na Internetu…

NISTov dokument, Special Publication 800-119, Guidelines for the Secure Deployment of IPv6 v detajle razdela, kako varno izvesti uvedbo IPv6 v vladna in državna omrežja, načeloma pa lahko dokument služi kot priporočilo tudi za vsa ostala omrežja in podjetja, ki uvajajo IPv6. Dokument je dolg in zelo natančen, a če ste na točki ko planirate uvedbo IPv6 v vašem omrežju je to verjetno koristno branje.

Drugi dokument (FCC), z naslovom “Potential Impacts on Communications For IPv4 Exhaustion and IPv6 Transition” je izdan v seriji delovnih zapisov FCC in se osredotoča na bolj enostavne in dokaj bazične informacije. Večino dokumenta zasedajo opisi IPv4 in IPv6 ter tranzicijskih mehanizmov in bojazni okrog doticne tematike, na koncu pa ugotovi, da bodo komunikacije na Internetu ogrožene, če ne bomo uvedli IPv6. Koristno branje za tiste, ki v današnjem času, kakšen mesec pred izčrpanjem IPv4 naslovnega prostora IANA-e iščete na Googlu kaj IPv6 sploh je.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.144.97.189

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website