RIPE regija naj bi čez 15 dni ostala brez IPv4 naslovov…

APNIC regija je že brez od 19.Aprila 2011, naslednja je naša, RIPE regija. Kakor preračunava in objavlja Geoff Huston na svoji strani, bo RIPE-NCC ostal brez 30.Julija letos. Kaj pa potem? Bo Internet nehal delati? Verjetno ne, a znajo se začeti dogajati zanimive zadeve…

Na strani IPv4 Address Report se vsak dan preračunavajo verjetni datumi, kdaj bomo ostali brez IPv4 naslovnega prostora v različnih regijah. To ne pomeni, da bo takrat nehal delati Internet in tudi ne pomeni, da so to pravi datumi. To so matematične projekcije verjetnosti. Matematika ne more predvideti, kako bodo veliki operaterji zahtevali IPv4 alokacije.

A vseeno, ta datum je tu zato, da nas opomni, da je z IPv4 konec. IPv4 je “legacy” protokol, kateremu je zmanjkalo resursov in ga nadomeščamo z IPv6.

Ste na to pripravljeni? Ste že uvedli IPv6 oziroma imate že načrte, kako boste to storili? Zadnjič smo po emailu prejeli zanimivo zgodbo, hvala Gert Doering… 🙂

“One of German ISPs is actually quite busy rolling out IPv6 after their CFO got a call from a stock analyst right during the RIPE meeting, asking questions “so what are your IPv6 plans?” – “none, what is IPv6?” – “oh, this is not so good”… full panic down the management chain…”

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
44.212.94.2

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website