IPv6 pri ponudnikih gostovanja vsebin in strežnikov – survey

Približuje se 6.6.2012, ko bo okrog 1000 največjih spletnih mest in ponudnikov vsebin na Internetu trajno omogočilo dostop do svojih strežnikov in vsebim tudi preko IPv6 protokola. Pri nas opažamo, da kar nekaj velikih ponudnikov vsebin gostuje v različnih “hosting providerjih”, kar pomeni da je za omogočanje dostop do teh vsebin potrebna podpora in uvedba IPv6 v datacentre in ponudnike gostovanja strežnikov. Kakšna je situacija na tem področju pri nas? Razmišljali smo o spisku tovrstnih ponudnikov z jasno sliko, kaj kdo omogoča…

Nekaj hosting ponudnikov pri nas že omogoča IPv6 svojim strankam, med njimi so večinoma člani Go6 platforme, za večino ostalih pa – ne vemo, oziroma nimamo podatkov. Zato smo si zamislili manjši test oziroma poizvedovanje. Na naslovu http://go6.si/slo-ipv6-hosting-centri/ bomo zbirali podatke, kaj kateri ponudnik gostovanja ima in kaj ponuja na IPV6.

Na hitro, pred natančno analizo in zelo na pamet bi lahko ocenili, da imajo med člani Go6 IPv6 podporo v hosting centru na Domenci, Tušmobilu, Telekomu, Amisu in T-2, a bolj natančne podatko bomo sproti prikazovali v tabeli na prej omenjeni strani.

Prosili bi, da v primeru da smo koga pozabili na spisku, oziroma da imate kontakt do njih, kjer bi lahko pridobili relevantne podatke – da nam to sporocite na info@go6.si.

Torej, če bi se želeli pridružiti svetovnim spletnim stranem 6.6.2012 na vpeljavi IPv6 in gostujete v kakšnem “hosting” centru, ki nima IPv6 podpore, je skrajni čas, da jih pokličete ali kako drugače kontaktirate in o tem povprašate. Ne pustite se zmesti neumestnim izgovorom, kot so “zanimivo, ste prvi ki to zahteva”, to je v večini primerov čista laž, s katero vas na zelo grd način poizkušajo narediti trapaste in izolirane – a na žalost se te metode poslužujejo marsikje. Ne nasedajte. Zahtevajte odgovor, ali pa jim to povejte s svojo denarnico – saj ponudnikov gostovanja, ki so v koraku s časom je kar nekaj – predvsem pa bi bili zelo veseli da nas obvestite, če od koga dobite takšen odgovor.

Iz Go6 bomo poslali vprašalnik o IPv6 podpori na vse slovenske hosting ponudnike ter odgovore vnesli v tabelo.

Za go6, Jan

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.218.127.141

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website