RIPE57 – četrti dan.

Naj vam najprej pokažem, kaj dobiš tukaj, v Emiratih, če hočeš odpreti recimo http://www.flickr.com/

Cenzura po arabsko

Čez dan so bili regulani meetingi, najbolj zanimiv se mi je zdel DNS WG meeting, kjer so pretežno razpravljali o podpisovanju root serverjev in možne težave pri temu. Sedel sem zraven obeh predstavnikov švedskega regulatorja, Patrikom in Eriko, ki sta imela par zanimivih pripomb glede vsega skupaj, tako da nas je moral WG chair utišati 🙂

Ravno tako se je dosegel konsenz, da RIPE community odgovori NTIA na njihovo vprašanje, kateri root-signing proposal bi preferirali. Odgovor bo “nobeden izmed šestih, napisali bomo nov predlog oziroma popravke na predlog, ki je najbližje temu, kar mi hočemo”.

DNS WG

Dan se je nadaljeval v Routing WG meeting, kjer je bil izpostavljen problem slabih implementacij ASDOT 4byte AS številk. Spet so equipment vendorji krivi, ker so napačno implementirali zadeve. Če bomo res prešli na ASDOT 1. januarja 2009, bo še zabavno. Koliko opreme pa ve, kaj pomeni AS3.3 ? Lahko se pa vprašamo še drugače… koliko networkerjev sploh ve, kaj je AS3.3, ali AS1.8 ?

Po koncu meeting programa smo pred hotelom počakali na Toyote Landcruiserje, ki so nas popeljali v puščavo, najprej na divjanje po sipinah, nato pa v provizorično “taborišče” na večerjo. Naj slike povedo več…

MArco from XS4ALL

Marco, glavni networker iz nizozemskega XS4ALL  se je primerno fotografsko opremil 🙂

Puscava

Po sipinah je slo, kar je avto zmogel… z majhno vzpodbudo voznika na začetku seveda…

Powerslide

Zdrs po pobočju 🙂

Resort

Resort sredi puščave

V resortu smo spet bolj sproščeno začeli razpravljati o vseh možnih temah, spoznal sem Shane Kerr-a, IRRToolset maintainerja, pa še veliko zelo zanimivih ljudi. Večer je bil dolg in kratek hkrati.

/jan (za go6/Domenca ekipo)

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.191.239.123

Comments

  1. Maja
    November 1st, 2008 | 21:13

    Moj prvi post naj bo samo komentar, da so networkerji od nekdaj delali odbite zadeve, zato me tudi event v poscavi ne preseneca. Super fotke!

    Seveda komaj cakam naslednje tehnicne update.

    Keep doing, keep digging 🙂

Leave a reply

website