RIPE57 – tretji dan pt.2

Google Party… Izbrani pub “Jambase” je bil kar primeren za živahno zabavo s pogledom na Burj al Arab. Atmosfera je bila sproščena, kot vedno na tovrstnih druženjih, spoznal sem veliko novih zanimivih ljudi. Naj omenim samo nekaj njih; Ritchard Barnes iz BBN, oseba razvija standarde za IETF. Po nekaj rundah mi je začel razlagati, kako razmišljajo o zamenjavi http protokola kot neuporabnega in problematičnega za nekaj novega, ki bo deloval na principu geografskih lokatorjev in bo nosil v sebi vse sorte informacij…

Vizijonarsko, moram priznati. A če to IETF evaluira, bo že nekaj na temu… Nato sem se nekako našel s Patrikom Bystedt-om iz Švedskega Post and Telekom regulatorja, PTS. Začela sva debato, kako so švedi podpisali svoj TLD (DNSSEC), kakšne so procedure za to, katera inštitucija mora narediti kaj, kdo predlaga komu in tako dalje. Zelo zanimiva debata. Povedal sem mu, da je moja velika želja, da bi podpisali .si TLD, a se kolikor vem še nič pretiranega ne dogaja na tem. Ponudil se mi je, da lahko pri tem procesu pomaga z izkušnjami iz njihovega procesa, tako da ko pridemo domov, bom malo povprašal po kuloarjih Arnesa in APEK-a, ali se tu kaj dogaja in če so švedske izkušnje potrebne oziroma zaželjene. We’ll see.

Skozi zabavo sem srečal še nekaj zanimivih ljudi, a jih ne bom tukaj opisoval vsakega posebej – vsak zase je car na svojem področju.

Nazaj v hotel smo prišli zgodaj, utrujeni a zadovoljni.

Slike bom dal gor kasneje, ko jih nekje dobim (sam nisem slikal).

/jan (za go6.si/Domenca ekipo)

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.18.220.243

Comments

  1. October 29th, 2008 | 19:21

    V zvezi z DNSSEC — v “kuloarjih Arnesa” se obrni na Benija (pa saj ga verjetno poznaš).

    Lep pozdrav,
    Matjaž6

Leave a reply

website