RIPE57 – tretji dan.

Včeraj zvečer smo se popeljali z ladjo po Dubaiu, videli par lučk ter Burj Dubai, predvsem pa smo se spoznali z Martinom J. Levy-jem, IPv6 strategom na he.net, ki je največji IPv6 backbone na svetu. Z njim smo imeli kar zanimivo in informacij polno debato, z nemalo napotki, kako z iniciativo go6.si. Thnx, Martin 🙂

Martin

Zjutraj nas je pričakal Addressing Policy WG meeting. Kratke predstavitve policy proposalov in gužva na mikrofonih v dvorani, kar je pomenilo živahno debato, katero je Gert, WG chair komaj sproti obvladoval.

Vrsta v dvorani

… in v dvorani so štirje mikrofoni 🙂

Večinoma je bilo debate o razdeljevanju zadnjih ostankov IPv4 naslovnega prostora, kar sem zapisal že v mojih predvidevanjih nekaj postov nazaj. Zanimivo, pri nobenem predlogu ni prišlo niti do glasovanja o sprejemanju ali zavračanju, vsi so  šli nazaj na listo v “rewrite”.

DNS WG je zakomplicirala DNSSEC kar ga je lahko, IANA je povedala, da razmišljajo o uvedbi dolgih imen za regionalne TLD-ja, tako da bomo lahko imeli .si in .slovenia (vsaj tako sem razumel osebo, ki poveljuje IANA-i), predvsem pa se je skupnost odločila, da ne podpre nobenega obstoječega predloga za podisovanje root serverjev (DNSSEC), ampak se bo napisalo svoje mnenje oziroma proposal.

Dan se je prevesil v RIPE Services meeting, kjer predstavljajo certifikacijski sistem za certificiranje resource-ov, kar je spet sprožilo burno debato iz dvorane. Ko to pišem, so spet vsi mikrofoni zasedeni.

Zvečer si bomo opomogli na zabavi, katero sponzorira Google, saj je bil dan kar naporen.

/jan (za go6.si/Domenca ekipo)

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.222.117.109

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website