.si TLD in IPv6 DNS “glue”

Vztrajno in uporno čakam na obvestilo od Arnes hostmastra, da mi je za go6lab.si uspel vpisati dva NS zapisa, ki naj bi kazala na AAAA zapisa (oba). Ko bo (upam da kmalu), lahko začnemo eksperimentirati z domeno, ki bo imela čisto in izključno vse DNS zapise na v6 in tukaj ne pristajam na dual-stack kompromise.

Upam, da bo čimprej možno tudi avtomatsko vpisovati IPv6 DNS zapise za .si domene. To bi bilo super in lepo, saj nekateri TLD-ji to že počnejo.

Grem preverit mailbox, če mi je hostmaster slučajno že kaj sporočil… 😀

/jan

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.140.186.201

Comments

  1. November 21st, 2008 | 21:15

    Zanimiv pristop. IPv6 only! Na nekaj podobnega sem naletel na neki konferenci, kjer so se Španci pohvalili, da imajo nekaj šol (morda samo dve) z IPv6-only omrežjem. Šlo je za nek pilotski projekt, za katerega so celo dobili nekaj keša iz EU.
    O nečem podobnem sem razmišljal tudi v našem omrežju (Arnes). Za foro bi eno od zainteresiranih organizacij ali pa del njenega omrežja postavil IPv6-only. Seveda, poskrbeti bi bilo potrebno tudi za mehanizme translacije v IPv4 svet. No, da ne bi bilo težav z učitelji, bi subnet za upravo in računovodstvo pustil tudi na IPv4 😉

    Eh, upam, da bo naš hostmaster kmalu poštimal tvojo domeno. Rekel mi je, da se nekaj zatika… Pojma nimam, za kaj gre, saj to ni moje področje, vem pa, da se fantje trudijo in, da so full preobremenjeni. Prosim, ne zameri jim, če se bo zadeva zavlekla do ponedeljka.

    Matjaž

  2. November 21st, 2008 | 21:59

    Ja, meni se tudi zdi v6-only ideja zanimiva, če ne že celo edina pravilna. Dajmo biti pošteni do samih sebe; dual-stack je potuha in podpiranje lenobe.

    Na v6 only omrežju se mi je do sedaj kot translacijski mehanizem najbolj obnesla kombinacija pTRTd+TOTd. Sicer se paketi ne sestavijo vedno skupaj ravno tako, kot bi si želel, včasih se pTRTd sesuje, ko pošlješ recimo mail večji od 1MB in podobne traparije – a začetek je in tukaj bo treba vlečti plug dalje.

    Hint: much much better than deprecated NAT-PT 🙂

    Te zadeve (translacijske mehanizme) bo treba obvladovati v nulo, če se hočemo kdaj znebiti v4 kot takšnega.

    /jan

Leave a reply

website