Buffalo WHR-HP-G54 in IPv6.

Tokrat je na mizi Buffalo wireless router. V WHR-HP-G54DD verziji pride z že prednaloženim firmwareom dd-wrt, a na žalost jih trenutno pri uvozniku ni na zalogi, zato sem dobil verzijo WHR-HP-G54 in prva stvar, katero sem naredil je bil “re-flash” naprave z dd-wrt v.24SP1…DD-WRT nam omogoča izkoriščanje dodatnih antenskih ojačevalnikov, ki so v napravi vgrajeni in niso aktivni pod originalnim Buffalo firmwareom. Najprej sem usposobil wifi in ga dvignil na 200mW ter nastavil BroadRange na “nvram set boardflags=0x3758” 🙂 . Ugasnil sem DHCP in vse ostalo, saj vse to že počenja Mikrotik iz prejšnjih zapisov.

Kaj vse se da s tem routerjem početi pod dd-wrt je zapisano tukaj.

Nato sem ga priklopil kot AP v lokalno omrežje (na LAN port) ter se povezal preko brezžične povezave. Takoj sem od centralnega DHCP serverja dobil IPv4 naslov, kakor tudi IPv6 naslov od ND sistema na Mikrotiku in komunikacija preko obeh protokolov je stekla brez težav. Piece of cake 🙂

Zaenkrat ga imam v takšnem stanju, edino kar sem dodal je ipv6 modul, da ima naprava tudi servisni IPv6 naslov ter gateway. Obstaja zelo lep zapis, kako postaviti IPv6 tunel in vzpostaviti IPv6 omrežje ter stateless autoconfiguration in verjamem, da zadeva deluje. Če bo kdo to pred mano sprobal, naj to sem zapiše.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.22.100.180

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website