2. Slo IPv6 summit strani in registracija sedaj odprte.

Na desni ste že opazili povezave do strani 2. Slo IPv6 summita in 6deploy delavnice. Od tega trenutka naprej so strani dostopne in registracija odprta. Program srečanja se bo verjetno še spreminjal, dodali bomo imena na sekciji “updates”, nekatera podjetja bodo dodana, nekatera odvzeta, predvsem pa bomo sformulirali do konca okroglo mizo, katere pobudnik je Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT) in Direktorat za informacijsko družbo (DID)…

Zdi se mi, da bo prav okrogla miza najbolj zanimiva, kajti redko doživimo, da država/vlada/ministrstvo dejansko vpraša stroko in širšo javnost, kakšna so mnenja in kakšne so želje za uravnavanje določenih problematik, predvsem pa sem zadovoljen, da se gre tu za sooblikovanje prvih navodil oziroma priporočil o prehodu na IPv6, ki v prihodnosti kaj lahko postane nacionalna strategija, poleg tega pa lahko ti vhodni podatki in ideje stroke ter javnosti dejansko sooblikujejo neko strategijo na EU nivoju. EU tudi oblikuje strategijo in kolikor sem obveščen bodo veseli vsakakršnih idej in pobud iz strani držav članic. Na okrogli mizi pričakujemo ljudi iz industrije in državnih inštitucij, ki imajo moč odločanja in hkrati tudi moč in pravico, da za svojo organizacijo javno izrazijo misli, ideje in dajejo v javnosti izjave.

Organizacija in dogovarjanja še zdaleč niso končana, pred nami je še dolga pot, upam da nam dogodek uspe, kot smo si zamislili.

Vnaprej se oproščam, ce bo v tem mesecu kakšna novica ali članek manj, kot ponavadi, a verjeli ali ne, zadnje dva tedna lovim samega sebe iz sestanka na sestanek in predvidevam, da bo še nekaj časa tako. Sicer pa, lahko se še kdo opogumi in priskoči na pomoč s kakšno zanimivostjo ali novico, zelo bomo veseli.

Hvala za podporo in vse vzpodbude, Jan Žorž, go6.si

P.S: Udeležba na 6deploy delavnici je omejena in prednost pri zasedbi mest imajo člani zavoda go6. Tisti, ki ste v postopku včlanitve ali odločanja o včlanitvi – pohitite 🙂

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
54.234.136.147

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website