2. sestanek strokovnega sveta zavoda go6.

Včeraj, 21.12.2009 se je spet sestal strokovni svet zavoda go6. Prisotni: Davor Šoštarič (MVZT), Matjaž Straus (Arnes), Urban Kunc (Apek), Janez Sterle (LTFE) in Jan Žorž (go6). Glavne tematike so bile tri; poročilo iz obiska na CARNetu, oblikovanje komercialnega enodnevnega izobraževanja o IPv6 (namenjeno management kadrom in decision makerjem) ter ustanovitev dveh IPv6 delovnih skupin…

Spet sem bil zapisnikar (foto by Matjaž Straus):


Iz leve proti desni: Davor Šoštarič, Jan Žorž, Urban Kunc.

Glede poročila iz obiska na CARNetu ni nič novega, večinoma javnih informacij sem že zapisal v postu nekaj dni nazaj. Strokovni svet zavoda je zavzel stališče, da je udejstvovanje in pomoč pri uvajanju IPv6 na hrvaškem koristna tako za zavod kot tudi za člane zavoda.

Dorekli smo idejno zasnovo enodnevnega izobraževanja o IPv6, o pomenu novega protokola, kaj se nam lahko zgodi, če ne začnemo o njemu razmišljati sedaj, kakšne so poslovne priložnosti in tako naprej. Predavanje bo namenjeno vodilnem kadru večjih podjetij, predavatelji pa bodo iz strokovnega sveta zavoda go6 in tudi kakšnega zunanjega bomo poizkušali prepričati, da s svojim pogledom popestri ogajanje. Ko bo predavanje izdelano in do konca dogovorjeno bomo objavili termin, ceno in kraj.

Sprejeli smo predlog o uvedbi dveh novih delovnih skupin. IPv6 delovna skupina bo odprta za vse, večino dela se bo opravilo čez mailing listo (razprava@ipv6.si), sestanek delovne skupine pa bomo praviloma naredili na Slo IPv6 summitih. Strateška delovna skupina bo pa delovala pod okriljem strokovnega sveta in bo predstavljala njeno posvetovalno telo. Skupina bo zaprtega tipa, vanjo bomo povabili strokovnjake iz industrije, ki lahko v skupini konstruktivno doprinesejo k boljšim odločitvam s svojim strokovnim, tehničnim, političnim, marketinškim ali prodajnim znanjem in izkušnjami.  Člani strokovnega sveta bodo podali svoje predloge, odprti smo pa tudi za predloge iz širše javnosti. Spisek potencialnih kandidatov bo obravnavan na naslednjem sestanku str. sveta.

Bilo je še nekaj drugih tematik, ki pa za širšo javnost niso bistvene, vsaj v tej fazi še ne.

Sestanek smo izkoristili tudi za “svečano” predajo vabila k strateškem partnerstvu med zavodom go6 in LTFE njihovem predstavniku Janezu Sterletu. Vabilo je bilo toplo sprejeto in s tem je LTFE postal strateški partner zavoda go6, kot je to pred njimi postal že Arnes.


Na sliki: Jan Žorž in Janez Sterle

Sestanek se je zaključil v sproščenem vzdušju, vsem se zahvaljujem za udeležbo in konstruktivno razpravo.

Za str. svet: Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.91.11.30

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website