Kanadski pristop k IPv6 in priporočila

5. novembra 2009 je kanadski ICT objavil in podprl rezultat zanimive raziskave kanadske IPv6 delovne skupine, ki je 50 svojim članom predlagala, naj zapišejo 7 nasvetov, kako pristopiti k uspešni tranziciji na IPv6…

Ko so dobili vseh 50 “izdelkov”, na katerih je bilo po 7 nasvetov okrog IPv6, so se zbrali in zadevo pregledali, uredili, predebatirali in rangirali. Na koncu so prišli do zanimivega zaključka. Če bi hoteli predloge skrčiti na dva najpomembnejša, bi svetovali takole:

“Mandate support of IPv6 in Federal Government ICT procurements and set up a IPv6 Centre of Excellence with the help of Government, Industry and the Research and Education Community.”

Zanimiv pristop in moram priznati – ne napačen.

Tak pristop je bil predstavljen tudi na 4. afriskem IPv6 summitu, kjer je bil dobro sprejet, piše circleid.com. Udeleženci summita so komentirali, da bi potrebovali skupino “IPv6 Medics without frontiers”, ki bi pomagala državnim organom in omrežjem, privatnemu sektorju in ostalim z nasveti kako pripravljati razpise za opremo v smislu pripravljenosti na IPv6. Zgodaj so se spomnili, mi to že imamo – platformo zavoda go6 🙂

Centri odličnosti so šli v “franže”, niti enega pri nas nismo dobili za področje IKT. Narediti center odličnosti za IPv6? Če ima kdo kakšno idejo, kako se tega lotiti – na dan z njo.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.188.20.56

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website