dnevnik.si piše o izčrpanju IPv4 naslovnega prostora.

Na dnevnik.si sem zasledil članek, v katerem opozarjajo na skorajšnje izčrpanje naslovnega prostora in tudi poudarjajo, kaj vse bo zaradi tega treba postoriti…

V članku ne piše nič takšnega, kar tu na go6 ne bi že 100x pisali, a vseeno me je zmotil zadnji odstavek, citiram:

“Strokovnjaki trdijo, da je prehod na IPv6 relativno enostaven, ampak drag, tako za podjetja kot tudi za tiste, ki na internetu ponujajo svoje storitve, saj je potrebno zagotovili kompatibilnost stare programske in strojne opreme z novim protokolom.”

Me prav zanima, kateri “strokovnjaki” trdijo, da bo prehod na IPv6 enostaven… Postaviti IPv6 ni problem, preiti na uporabo IPv6 je pa večji problem. Se pa strinjam da bo drag, in bližje kot bomo dnevu X, dražji bo. Staro programsko in strojno opremo bi pa v 10 letih že lahko zamenjali z novejšo, če smo resni v svojem poslu – sedanja programska in strojna oprema je v večini že pripravljena na IPv6, če ne bo pa v kratkem.

V članku se omenja tudi ponudnike storitev, kar spletni portal dnevnik.si (in ostali podobni časopisni portali) nedvomno je. Z veseljem pričakujem trenutek, ko bom do njihovega portala dostopa preko IPv6 omrežja, saj bodo tako poleg RTV-ja tudi oni lahko dali zgled ostalim ponudnikom storitev in vsebin, kako je treba razmišljati, če hočejo ostati še dolgo let v internetnem poslu in vse svoje online bralce razveseljevati s pestro vsebino.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.224.215.188

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website