Zavodu go6 se je kot strateški partner pridružil LTFE.

12. januar, Jesenice, Ljubljana – Laboratorij za Telekomunikacije na Fakulteti za Elektrotehniko (LTFE) je postal strateški partner Zavoda go6. LTFE, ki z zavodom sodeluje že dalj časa, bo sodelovanje v kratkem močno okrepil. V sodelovanju z ostalimi člani bosta LTFE in go6 vzpostavila sodobno laboratorijsko okolje za testiranje protokolov, tehnologij, arhitektur in naprav IPv6 ter izvajala namenska strokovna izobraževanja…

LTFE bo v strateškem sodelovanju z ostalimi člani go6 intenzivno pričel z aktivnostmi na področju razvoja novih rešitev za potrebe razreševanje primanjkljaja v naslovnem prostoru IPv4 in uvajanja tehnologij IPv6. Le-to predstavlja danes eno izmed strateško pomembnih področij v telekomunikacijah. V ta namen bodo partnerji vzpostavili tehnološko sodobno in dobro opremljeno laboratorijsko okolje, v katerem bo omogočeno načrtovanje, testno implementiranje ter testiranje in verifikacija protokolov, tehnologij, arhitektur in naprav IPv6. Slednje je izrednega pomena za pospešeno in uspešno uvajanje IPv6 v sodobna omrežja. Z bogatimi akademskimi izkušnjami bo LTFE v sodelovanju z ostalimi člani izvajal namenska strokovna izobraževanja, delavnice in usposabljanja ter nudil strokovno svetovanje članom zavoda na področju sodobnih omrežnih tehnologij in rešitev.

Laboratorij za telekomunikacije (LTFE, www.ltfe.org ) na Fakulteti za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani, je najstarejši laboratorij na področju telekomunikacij v Sloveniji. V svoji bogati zgodovini z vrhunskim znanjem in širokim spektrom področij v telekomunikacijah in komunikacijskih tehnologijah je bil, in je še, pomembna vez med teorijo in prakso, med industrijo in izobraževanjem. Poleg akademskega poslanstva predstavlja enega izmed ključnih znanstveno-raziskovalnih, razvojnih in strateških partnerjev slovenski industriji na področju telekomunikacij.

Zavod go6 je krovna neprofitna slovenska organizacija in iniciativa za prehod na IPv6. V osrčju njihovih prizadevanj so ozaveščanje, izobraževanje, svetovanje in pomoč pri uvajanju IPv6 internetnega protokola na področju Slovenije in širše.

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
44.197.231.211

Comments

  1. Jaka
    January 12th, 2010 | 15:30

    Go6 vedno bolj močnejši ratuje.

  2. January 12th, 2010 | 21:21

    Ja, go6 platforma se krepi…in prav je tako ter koristno za vse 🙂 Dajmo zapeljati uvedbo IPv6 pri nas v pravo smer…

Leave a reply

website