RIPE-labs objavil meritve IPv6 odjemalcev in resolverjev – Slovenija in go6.si pohvaljena!.

RIPE-labs je objavil drugi del raziskave in meritev razširjenosti IPv6 na nacionalnih ravneh, merili so web odjemalce in “caching resolverje”. Na območju vzhodne evrope prepričljivo vodimo…

To je drugi del poročila, ki se usmerja na regije EU.

Merili so na različnih portalih na različnih koncih evrope in uporabili geolokacijske mehanizme, da so ugotavljali, od kje prihajajo uporabniki, ki uporabljajo IPv6 protokol. Slovenija se v našem prostoru uvršča daleč daleč pred ostalimi, RIPE pa je pohvalil tudi prizadevanja in rezultate iniciative go6 v Sloveniji (citat iz RIPE-labs poročila):

In Figure 4 (Eastern Europe, including former Yugoslavia), we see above average IPv6 resolver capabilities in Hungary and the Czech Republic. But the overall highest native client and resolver IPv6 capability rates for any country where we have a significant number of measurements are seen in Slovenia at 9.5% (clients) and 23% (resolvers). This is probably due to initiatives like the go6 Institute . We see 10 different ASs (9 if you exclude US-based tunnel-brokering Hurricane Electric) providing native IPv6 to the web clients in Slovenia that we measure, which is an indication of the diversity of IPv6-originating ASs in this country.


Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.218.61.16

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website