Število IPv6 alokacij v Sloveniji lepo raste…

Včeraj sem v pogovoru o načinu razdeljevanja IPv6 naslovnega prostora po svetu med drugim spet zašel na tabelo, ki prikazuje število PA in PI IPv6 alokacij v Sloveniji. Moram priznati, da sem bil presenečen, kako se je tabela v zadnjem času povečala, predvsem pa da so se noter pojavili nekateri, ki so do sedaj trdili da IPv6 pa nikakor ni njihov problem in se s tem ne bodo ukvarjali 😉 …

Tabela šteje sedaj že 26 zapisov, od tega so 4 PI zapisi (/48), ostalo so pa LIR-i, ki so za naslovni prostor zaprosili. Od 26 alokacij je 19 oznanjanih v globalnih routing tabelah, ostalih 7 pa nikoli še ni vzpostavilo BGP seje in potemtakem ne delujejo in se ne usmerjajo.

Vzpodbudno, ni kaj. Upam, da bodo predstavniki organizacij, ki so na novo dobili IPv6 alokacije prišli kaj povedati na sekcijo “Minute za poročila” na 3. Slo IPv6 summit, kakšni so njihovi pogledi in načrti za prihodnost. V kolikor bi želeli pravočasno rezervirati svoj “time-slot” znotraj tega dela dogodka, prosim pošljite email na zavod (at) go6.si.

Jan Žorž

Screen-shot trenutnega stanja (for future reference):

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
52.15.63.145

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website