VITEL konferenca, prvi dan…

Danes smo šli skozi prvi dan VITEL konference, katere tematika je “prehod na IPv6”. Zbralo se je kar nekaj udeležencev in čez dan smo videli kar precej zanimivih predavanj…

Priznati moram, da so se tematike malo ponavljale, a so predavatelji poleg razlogov za izčrpanje IPv4 naslovnega prostora in zgodovine IPv6 projektov skozi čas dodali k skupni vrednosti kar nekaj specifik o uvedbi IPv6 pri nas, ki so me včasih prijetno presenetile.

Popoldnaski del konference sva z URbanom Kuncem iz Apeka moderirala, tako da sva lahko zastavljala vprašanja iz “pred-prve vrste”.

Prvi konferenčni dan smo zaključili z okroglo mizo, kjer se je odprlo kar nekaj zanimivih tematik, a je vseeno nekaj vprašanj ostalo v zraku. Prvenstveno so se zastavljala vprašanja glede prehoda države in vladnih organov na IPv6, sicer pa si lahko ogledate posnetke na Arnesovi spletni strani. Nekajkrat sem omenil, da je treba energijo in čas usmeriti v koristne projekte, ne pa gradnje strehe brez temeljev, seveda pa nisem pozabil omeniti, da so trenutni izgledi za obstoj in delovanje interneta v prihodnosti bolj slabi.

Danes sem preveč utrujen, da bi izbrskal slike iz fotoaparata, obljubim da bom to naredil takoj zjutraj.

Jutri ob 9h ima otvoritveni govor Marco Hogewoning, oglejte si ga v živem prenosu.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.141.202.187

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website