Nemški IPv6 council organizira 3. summit; tudi tam bomo predavali…

Dne 24. in 25. junija se bo na Hasso-Platner inštitutu (Potsdam) odvijal že 3. nemški IPv6 summit v organizaciji IPv6 Council-a. Constanze Burger iz nemškega notranjega ministrstva je bila nad našo prezentacijo v Pragi glede napredka Slovenije v IPv6 tako navdušena, da me je nekaj dni za tem nemška vlada povabila, če jim lahko predstavim našo zgodbo o uspehu na njihovem IPv6 dogodku…

To pomeni, da bo treba iz Grčije, kjer predavam na njihovem IPv6 dogodku in sodelujem v 6DEPLOY izobraževanju leteti direktno v Berlin.

Vesel sem, da naša zgodba o go6 platformi navdušuje ljudi po EU in širše, saj nam potrjuje da smo na pravi poti.

Predavanje na dogodku imam v petek, 25.6 ob 11 uri, upam da bom lahko predstavil IPv6 prizadevanja v Sloveniji v primerni luči in ustrezno promoviral našo malo državico kot pravi tehnološki biser, kar si tudi zasluži.

Nemška vlada je že stopila v kontakt z E-plus, majhnim mobilnim operaterjem, katerega sem predlagal za izvedbo zanimivega eksperimenta. Želja je namreč, da bi na njihovem dogodku pokazal delujoč mobilni telefon ki komunicira preko IPv6 in Joerg iz E-plusa je že v navezi s strokovnjaki iz Mobitela, da se to omogoči.

A to pomeni, da je slovenski zgled uvedbe IPv6 v mobilna omrežja povod za omogočanje IPv6 na prvem nemškem mobilnem operaterju? Te besede mi prelepo zvenijo…

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
44.220.41.140

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website