Predavanje go6/Tušmobil/Mobitel na RIPE60 v Pragi sedaj tudi na video posnetku.

V Pragi sem imel v okviru RIPE60 na sestanku IPv6 WG (delovne skupine) 15 minutno predavanje o go6 platformi, kaj počnemo v Sloveniji da smo tako uspešni pri uvedbi IPv6, predstavil sem pa tudi uvedbo IPv6 na dveh mobilnih omrežjih, Tušmobim in Mobitel…

Priznati moram, da sem bil tik pred predavanjem kar malo na trnih – na RIPE meetingih se zbere smetana evropske in svetovne internetne srenje, to so fantje ki operativno in razvojno pripomorejo k temu, da internet v Evropi sploh dela.

Kot boste lahko videli na posnetku sem bil na začetku malo “zategnjen”, a sem se kmalu vživel in začel neznansko uživati v predavanju. Odzivi po predavanju so bili zelo dobri, pohvalili so nas, da smo eni od prvih, ki imajo tudi realno kaj pokazati glede uvedbe IPv6.

Prav mi je prišel podatek, da imamo najvišji RIPEness faktor, kar pomeni da smo najbolj pripravljena država v evropskem prostoru na IPv6, zato sem z veseljem povedal kaj počnemo z go6 platformo in da smo IPv6 uvedli že na dveh mobilnih operaterjih. Slovensko zastavo smo spet postavili na internetni zemljevid, bravo Slovenija!

Jan Žorž, go6

[hana-flv-player video=”http://go6.si/wp-content/uploads/2010/05/ripe60-Jan.flv” width=”384″ height=”314″ description=”Jan Zorz presenting on RIPE60″ player=”4″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.222.108.18

Comments

  1. cefe
    May 23rd, 2010 | 21:38

    Bravo, Jan!
    Čestitke 🙂
    Verjamem, da ste uspeli izmenjati veliko informacij, zlasti če upoštevamo dejstvo, da so gostitelji znani po dobrih osvežilnih napitkih (na bazi hmelja)

Leave a reply

website