IPv6 dogodek v Atenah…

GRnet je v Atenah organiziral dvodnevno 6DEPLOY delavnico, na kateri sem prvi dan predstavil Go6 platformo in naša prizadevanja pri uvedbi IPv6 v Sloveniji ter uvedbo IPv6 pri naših mobilnih operaterjih, Mobitelu in Tušmobilu…

Predavanje, katerega sem imel na RIPE60 in Google konferenci sem še dodatno razširil, saj sem tu imel 1 uro časa. V podrobnosti sem predstavil koncepte in glavne gonilne mehanizme vpeljave IPv6, ki so delovali pri nas.

V sredo je tu orgniziran sestanek grške IPv6 TF, kjer bom predavanje ponovil.

Hotel sem jim pokazati demo predstavitev z N900, dual-PDP kontekstom in web serverjem na telefonu, a na žalost v Grčiji ne premorejo niti enega mobilnega operaterja, ki bi dovoljeval dva hkratna PDP konteksta. To sem lahko počel iz ZDA, Španije, Italije, Slovenije, Christian Gotare iz Ericssona mi sproti poroča o teh možnostih tudi iz krajev drugje po svetu, le iz Grčije ne.

Med publiko je bilo tudi nekaj ljudi iz mobilnih operaterjev in največji od njih se je hitro lotil raziskovanja, zakaj so ravno oni izjeme. Upa, da bodo to popravili.

Sem pa uspel priti z IPv6 preko 3G mobilnega omrežja z enim PDP kontekstom, tako da sem jim v živo pokazal, kako se preko IPv6 pride do ripe.net portala, ki pokaže IP številko klienta.

Strinjali o se, da je najbrž prvi telefon v Grčiji, ki je kadarkoli naredi IPv6 PDP kontekst. Odprl sem jim nov svet.

Thanassis je tudi nekaj slikal, tako da je nekaj utrinkov v galeriji spodaj.

Sproti bom poročal, kaj se tukaj dogaja.

Za Go6 iz Aten, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.218.184.214

Comments

  1. June 21st, 2010 | 20:26

    A jutri bodo pa imeli praktični del 6deploy delavnice? Morda prvič tudi na Cisco opremi na Arnesu v Sloveniji?

    Lep pozdrav iz mrzle “dežele”,
    Matjaž

Leave a reply

website