Silicijeva dolina, 1. dan

Danes sva se z Rokom odpravila do Googla, pogledati kje bo konferenca. Niti približno si nisem predstavljal, da je zadeva tako ogromna…

Googlove stavbe se raztezajo praktično čez kar nekaj blokov ulic, ko se sprehajaš po Charleston road hodiš kar nekaj časa, preden se levo in desno nehajo stavbe z oznako Google. Zavila sva v originalni Googleplex, kjer se je vse začelo, slike so v galeriji in se odpravila do stavbe 1400, kjer bo danes IPv6 implementors konferenca.

Reinaldo Penno iz Juniperja nas je povabil na kosilo, kjer sva se pogovorila glede njegovega predloga RFC drafta PCP in možnosti uporabe njegove signalizacije kot opcijske v A+P. Na koncu smo prišli do zanimivih zaključkov in ideje, da bi PRR del A+P sistema gradili tudi na Juniper opremi, seveda ob ustrezni podpori njihovih razvojnikov in strokovnjakov.

Po kosilu sva se z Rokom sprehodila po Castro street, ki šteje kot njihov “downtown”, v bistvu je to ulica, kjer so nanizane gostilne in bari en za drugim. V eni od njih smo se dobili tudi z Davidom Kessens-om, co-chairom RIPE IPv6 working grupe in vodjo IPv6 razvoja na NSN (Nokia Siemens Networks), povzeli smo zaključke iz RIPE IPv6 WG meetinga ter odprli nekaj novih vprašanj… Pokazal sem mu N900 IPv6 setup, a je bil o vsem že obveščen, predvsem pa neizmerno navdušen nad našim delom.

Zvečer se nam je pridružil še Martin J. Levy s svojim avstralskim kolegom Matthewom iz Internode-a in večer je minil v prijetnem pogovoru in razpravi o različnih zadevah in vprašanjih povezanih z IPv6.

Danes se začne konferenca, tukaj je ura 5 zjutraj in nikakor ne morem več spati. Upam, da dobro opravimo, vse izglede in resurse imamo, da bi lahko uspešno izvedli tudi live demo.

Iz Mountain Viewa za go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.19.56.45

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website