5. sestanek strokovnega sveta Zavoda go6

V četrtek, 9.9.2010 se je na “skrivni lokaciji” sestal strokovni svet zavoda go6 in obdelal ideje, probleme, načrte in predloge, ki so se nabrali čez poletje. Agenda sestanka je bila kar obsežna, zato je kljub zelo konstruktivni debati in hitrim tempom sestanek trajal nekaj čez 5 ur…

Agenda je obsegala zelo različne razprave, med drugim smo obdelali nekatere prošnje za podporo zavoda go6 v različnih projektih, konzorcijih in kompetenčnih centrih, umeščenost IPv6 tematike pri strateškem svetu vlade RS, različne aktivnosti ki se dogajajo na vseh nivojih zavoda, naredili smo pregled dosedanjega dela na dokaj obsežni IPv6 študiji, kater pripravljamo znotraj zavoda, na koncu smo se pa posvetili organizaciji 4. Slo IPv6 summita, ki bo potekal konec novembra.

Slo IPv6 summit dogodek je postal že tradicionalen, tokrat bo v malenkost drugačni preobleki. Najprej smo nameravali tematiko posvetiti ponudnikom vsebin, a smo se odločili, da bomo to pustili za majski, 5. summit. Tokrat bo tematika v smer “IPv6 na dostopovnih omrežjih”, ki so trenutno najbolj pereča tema v tehničnih sferah. Seveda pa ne bo manjkalo tudi ostalih tematik in obljubljamo, da se bomo kot do sedaj čimbolj držali tehnične usmeritve in ne prodajno/marketinške. Tokratni summit bo brez okrogle mize, katere je do sedaj vodil MVZT – menimo, da tokrat ni potrebna, saj tematika ne odpira kakšnih perečih diskusij med vpletenimi – vsi čakamo na odgovor na vprašanje: kdaj?

Namesto okrogle mize smo zadnjo uro namenili tehnični debati kot forumu, za vodjo te debate bomo poizkusili povabiti Daniela Karrenberga, ki se nam zdi za to nalogo zelo primeren (in končno lahko pride na naš summit, saj je zadnjič zaradi poškodbe svoj keynote naredil kar preko videokonference).

Sestanek je bil več kot uspešen, saj smo razrešili kar nekaj dilem in vprašanj ter zastavili cilje in naloge za naprej; smernice so torej znane, sedaj pa veselo na delo.

Pri svojem delu smo bili tudi ovekovečeni in ujeti v objektiv N900 telefona (ki je IPv6 🙂 ), od leve proti desni: Matjaž Straus (Arnes), Davor Šoštarič (MVZT), Jan Žorž (go6), Urban Kunc (Apek), Janez Sterle (LTFE) in Simeon Lisec (Telekom Slovenije, vodja Slo IPv6 delovne skupine)

za strokovni svet go6: Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
54.226.226.30

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website