Orodja za upravljanje IPv6 v omrežjih

Pri procesu uvajanja in implementacije IPv6 v omrežja se boste prej ali slej srečali tudi s problematiko upravljanja novega protokola, naslavljanja in nadzora prometa,  ki bo za nas popolnoma nov. Arin je za nas zbral na enem mestu nekaj orodij, s katerimi si lahko delo precej olajšamo…

Na strani IPv6 management tools je zbranih nekaj pripomočkov, predvsem so za prve korake pomembni IPv6 kalkulatorji, ki nam bodo olajšali preračunavanje podomrežij v hexadecimalnem številčnem sistemu.

Kako se lotiti načrtovanja našega novega vzporednega omrežja? IPAM pomeni IP Address Management in pod to sekcijo dobimo nekaj orodij, s katerimi lahko poizkusimo načrtovanje omrežja in prvi naslovni plan.

Katerega uporabiti? Mnenja in okusi so različni – oglejte si jih, preizkusite in se za enega odločite. Ko enkrat to začnete uporabljati za produkcijska omrežja ni več poti nazaj – torej izbirajte modro in preudarno.

Na 4. Slo IPv6 summitu smo videli demo predstavitev IPv6 upravljanja s strani Infoblox-a, morda je tudi ta opcija za vzeti v obzir.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.17.79.59

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website