Press release: SiOL.net in najdi.si preko protokola IPv6

Ljubljana, 2. junija 2011 – Na svetovni dan IPv6, v sredo, 8. junija 2011, bodo vse spletne strani v domeni družbe Najdi, informacijske storitve, SiOL.net, najdi.si, bizi.si, itis.si dostopne tudi preko protokola IPv6. Na 5. Slo IPv6Summit, ki se v organizaciji Zavoda go6 danes in jutri odvija v Tehnološkem parku v Ljubljani, o prehodu na protokol IPv6 tudi Najdijeva strokovnjaka Brane Gračnar in Sebastijan Lipnik.

Zagotovitev prehoda na novi internetni protokol IPv6 ni preprost korak. Danes predstavlja že nujnost, saj prave alternative dejansko ni, ker IPv4 naslovov zmanjkuje.
Svetovni IPv6 dan se bo zgodil v sredo, 8.6.2011. Ideja svetovnega IPv6 dneva za 24ur vključiti in oglaševati IPv6 povezljivost na prvih straneh spletnih portalov in preveriti, če se tistim, ki že imajo IPv6 povezljivost, vsebine naložijo preko novega protokola, tisti, ki pa je nimajo, pa nimajo težav pri dostopu preko protokola IPv4. V promocijo uvajanja protokola IPv6 so vključena vsa velika spletna podjetja, ponudniki vsebin ter storitev, kot npr. Google, Yahoo, Facebook, Akamai, Limelight network).
V podjetju Najdi, informacijske storitve, d. o. o., bomo pri svetovnemu IPv6 dnevu sodelovali z vsemi portali, ki jih upravljamo (pilotsko je bil portal najdi.si na IPv6 priklopljen že leta 2008), na večini portalov: SiOL.net, itis.si, bizi.si pa smo prehod na IPv6 že opravili.

###
Najdi, informacijske storitve, d. o. o., je podjetje, ki se ukvarja z razvojem digitalnih vsebin in storitev ter upravljanjem medijev in informacijskih točk. Je član Skupine Telekom Slovenije. Združuje blagovne znamke SiOL.net, najdi.si, bizi.si, TIS, mobilni Planet, Planet tv, 1188, dajmedol, ADpartner in dejavnosti uredništva, založništva, razvoja in trženja.
Dodatne informacije: Služba za odnose z javnostmi, Najdi, informacijske storitve, d.o.o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel: 01 473 03 63, e-pošta: pr@najdi.si

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.142.12.240

Comments

  1. June 3rd, 2011 | 10:18

    se oglasuje ta IPv6 segment tudi preko SIXa ?

Leave a reply

website