Druženje članov Go6 uspešno izvedeno…

V četrtek smo se dobili nekateri člani Go6 platforme na sproščenem druženju in pikniku na vznožju kamniških gora. Dogodek je bil “invite-only” narave za člane Go6 in je bil za prvi takšen dogodek označen kot uspešen…

Dopoldne smo dogodek odprli s poročilom dela Zavoda Go6, ki se je zaradi količine aktivnosti raztegnil na 40 minut. Del poročila so bila tudi odprta vprašanja predstavnikom članov, kam bi želeli da v naslednjem letu usmerimo svoje sile, dali smo nekaj predlogov za razvoj določenih online platform, ki bi pomenile dodano vrednost članom Go6.

Matjaž Straus Istenič je nato na kratko predstavil pomen in pomembnost izobraževanja na področju IPv6 ter pokazal IPv6 lab (tranzicijski mehanizmi), katerega so postavili na Arnesu. Pohvalno in koristno, predvsem ker je plod tega dokument o tranzicijskih mehanizmih, ki bo kmalu objavljen.

Dopoldanski del srečanja je nadaljeval Janez Sterle iz LTFE, ki je za prisotne izvedel dve predavanji: “IPv6 Multicast” ter “IPv6 in LTE/EPC”. Zelo tehnični predavanji, kateri sta naleteli na zelo dober odziv poslušalcev; nekateri so Janeza prosili za ppt, ker je v njih veliko odgovorov, katere dobivajo njihovi strokovnjaki od strank.

Datoteke predavanj:
Pregled aktivnosti Go6 2010/2011 – PDF (12MB) (Jan Žorž)
IPv6 Multicast – PDF (3,4MB) (Janez Sterle)
IPv6 in LTE/EPC – PDF (4,5MB) (Janez Sterle)

Po predavanjih smo se preselili na zrak in v naravo ter začeli s piknikom. Ko smo se okrepčali, nas je čakalo plezanje in kobdila igre, na koncu pa še degustacija v njihovi žganjarni, kjer zbirajo najboljša slovenska žganja.

Tisti, ki ste dogodek zamudili, vam je lahko žal, tistim ki ste pa prišli, bi se rad zahvalil za super dogodek, brez vas ne bi bilo tako lepo.

Jan Žorž

P.S: Nekaj slik…

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.191.240.243

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website