Naslednja verzija RIPE-501 dokumenta v zadnji fazi…

Zadnja, popravljena verzija RIPE-501 dokumenta je sedaj tik pred “Last Call” v RIPE IPv6 Working Grupi. Sprememb je veliko, predvsem smo dokument poenostavili in ponudili samo eno opcijo (ali IPv6 Ready Logo certifikat ali pa spisek RFC-jev), dodali smo tudi specifikacijo za CPE, mobilne naprave in Load Balancerje. Za konec smo pa dodali tudi napotke, kaj vprašati vašega priljubljenega ponudnika dostopa do Interneta glede IPv6 zahtev…

Zadnja verzija je že v draft obliki na ripe.net in če dosežemo konsenz na RIPE IPv6 WG mailinglisti ter na meetingu na začetku novembra na Dunaju bo to postal uraden BCP, ki bo nadomestil dosedaj zelo uspešen RIPE-501 dokument.

https://www.ripe.net/ripe/docs/other-documents/requirements-for-ipv6-in-ict-equipment/

Še največja novost je v zadnjem delu, kjer smo zapisali takole:
————-
Additional Information: Working With Your ISP

This document specifies how to request IPv6 functionality and compliance when buying ICT equipment, but equipment itself, even if installed and implemented correctly, is not enough. You still need to communicate with the Internet, which usually means connecting to one or multiple Internet Service Providers (ISPs).

To ensure that your ISP(s) offers you the appropriate level of IPv6 service, we suggest asking them the following questions, compiled specifically for enterprise and very large customers:
http://go6.si/service-provider-ipv6/
————-

Torej, kakor vidite se pri nas na go6.si gradi baza vprašanj, katera lahko podjetja in stranke zastavijo ISP-jem. Za to se moram zahvaliti Andrewu Yourtchenku, ki je prispeval osnovo iz cisco.com wiki-ja, a strinjali smo se, da se mora delo nadaljevati na bolj nevtralnem mestu in go6.si to zagotovo je.

Link na ta spisek je tudi tukaj na desni strani pod logotipi članov med povezavami do ostalih tematik ->

Ta spisek vprašanj je še vedno “under development”, zato bomo veseli vseh pripomb in predlogov, kako ga še izboljšati.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.239.214.173

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website