IPv6 World Congress v Bruslju konec Junija

Lani je World IPv6 Congress konferenca v organizaciji podjetja Informa potekala v Londonu, kjer se je zbrala dobra predavateljska zasedba in dogodek je bil dobro obiskan, predvsem so bili udeleženci predstavniki operaterjev in velikih “enterprise” podjetij. Letos bo ta konferenca potekala konec Junija v Bruslju in podobno kot lani je Go6 povabljen na dogodek kot predavatelji in moderator panelne razprave z naslovom “ali je CGN nujno zlo”…

Obstajata dva “World IPv6 Congress” dogodka, oba z istim imenom, a različnimi organizatorji. Eden je vedno v Parizu in poteka v organizaciji podjetja Upperside Conferences, drugi, konkurenčni pa je prvič potekal v Londonu, tokratni bo pa v Bruslju in ga organizira podjetje Informa Telecoms & Media. To povzroča nekaj zmede, saj ljudje ne razumejo, zakaj dva dogodka z istim imenom.

Tokratni dogodek bo postregel s precej praktičnimi primeri nekaterih evropskih operaterjev, kako so se lotili vpeljave IPv6, predvsem me pa veseli, da sva z Ronom Broersmo uspela organizatorjem dopovedati, da CGN predavanja ne sodijo na IPv6 dogodek – naj si proizvajalci strojne opreme poiščejo IPv4 konferenco za nakladanje o tem, kako je CGN rešitev vseh problemov tega sveta (vključno z lakoto in toplogrednimi plini).

O CGN se bo razpravljalo natančno na eni panelni razpravi, katero bom imel čast celo voditi – naslov pa bo “Are CGN’s a necessary evil?” Kdo bo sedel na panelni razpravi je še stvar dogovorov, naslednji teden dobim celoten spisek predavateljev, iz katerega bom lahko izbral strokovnjake, ki lahko dodajo koristne misli k tej tematiki.

Predstavili bomo tudi Go6 platformo in naše skupno delo na slovenskem področju ter naš del projekta GEN6 – uvedbo mobile IPV6 v enote nujne pomoči (emergency response teams), ki se prvi odzovejo ob naravnih katastrofah – gasilci, policija, civilna zaščita… Dogovarjamo se tudi, da bi prvi dan kot uvodno predavanje naredili povzetek iz panelne razprave iz 6. Slo IPv6 summita, kjer smo skupaj z Randy Bushem, Markom Townsleyem in Danom Wingom iskali poti kako naprej v tranzicijo proti IPv6 in ne nazadovanje z uporabo mehanizmov, ki nas ne peljejo proti IPv6 ampak v IPv4-forever…

Uradno agendo organizator še pripravlja, ko bo dostopna vas bomo tu obvestili – a ker smo udeleženi v procesu oblikovanja programa in imamo že draft agendo vam lahko zagotovimo, da bo program res super.

Več o dogodku si lahko preberete na http://www.ipv6event.com/

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.135.219.166

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website