Skype in IPv6

Iz zelo zanesljivih virov iz Microsofta smo izvedeli nič kaj vzpodbudno novico, da uvedba in podpora IPv6 ni niti na “roadmapu” razvojne ekipe priljubljenega programa Skype, pa čeprav je celotno podjetje in projekt kupil Microsoft…

Na World IPv6 konferenci smo predstavnika Microsofta na panelni razpravi direktno izzvali ter vprašali, kdaj mislijo v Skype uvesti podporo za IPv6, saj lahko kot novi lastniki sedaj narekujejo tempo in razvoj kakor želijo. Odgovora takoj na konferenci nismo dobili, smo se pa z g. Thorsenom po dogodku malo širše pogovorili o problematiki in obljubil nam je, da se bo oglasil pri novoprispeli Skype ekipi in se o tem pozanimal.

Odgovor ni preveč vzpodbuden. Skype ekipa bo najprej delala na implementaciji svojega programa v nove MS proizvode, IPv6 podpora je trenutno še izven road-map-a.

Prav, zgleda da bo treba narediti še 20 novih tranzicijskih mehanizmov in spremeniti pol Interneta, ker gospode ki razvijajo Skype prav malo briga, ali s tem povzročajo operaterjem in ISP-jem, ki uvajajo IPv6 v svoja omrežja kakšne težave ali ne.

Na srečo skupaj s Cameronom Byrne-om in še nekaterimi drugimi razvijamo rešitev, ki omogoča takšnim nazadnjaškim IPv4-only aplikacijam, da delajo tudi čez IPv6-only omrežje ter NAT64 translacijo.

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.149.239.110

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website