World IPv6 Congress, Pariz 2012

Končuje se drugi World IPv6 Congress v Parizu, ki je tudi tokrat postregel z močno zasedbo predavateljev, vključno z Bob Hindenom, enem od očetov IPv6 protokola. Go6 je predstavil svoje delo v četrtek, Mark Townsley me je tudi uspel prepričati, naj pokažem live-demo IPv6 preko mobilnega omrežja in mobile IPv6 čez vse to (DSMIP6-TLS)…

Na konferenci se je zbrala res močna zasedba, tu so praktično vsi ki v IPv6 svetu kaj pomenijo. Kaj posebno novega nismo izvedeli, razen tega da se zanimanje in potreba po IPv6 dramatično povečuje, kar pomeni da smo uspeli premakniti okorno kolesje velikih podjetij, ki morajo še kaj postoriti v njihovih produktih, da bodo lahko uporabniki dejansko IPv6 brez težav tudi uvedli.

Ron Broersma je s telefonom posnel video naše mobilne predstavitve, oziroma experimenta – in zadevo dal na youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=6j8cWO3Qqac

Zanimivo dejstvo na tem posnetku je, da je pred Ronom sedel Bob Hinden, eden od treh očetov IPv6 in opazoval dogajanje. Na večerji je navdušeno pohvalil demo in zatrdil, da je to, kar smo mi pokazali natančno to, kar so si zamislili na začetku, ko so zasnovali IPv6.

V petek smo nastopili tudi na CPE panelu z nekaj zanimivimi gosti: Martin J. Levy (HE), Chiara Moriondo (Telecom Italia), Ole Troan (Cisco), John Jason Brzozowski (Comcast), Wouter Cloetens (Soft@Home) ter nekaj predstavniki ostalih CPE ponudnikov, slike spodaj v galeriji.

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.145.44.174

Comments

  1. pegasus
    February 10th, 2012 | 16:31

    En preblisk – mobile ipv6 naslov je sedaj vezan na napravo. Ubistvu hočeš doseči, da je vezan na osebo. Kdo, kje in kako bo zgradil preslikavo med v6 naslovi in unikatnimi biometričnimi lastnosti oseb? 😉

  2. February 10th, 2012 | 16:52

    Wow… nekako bomo že iznašli mehanizem 🙂

Leave a reply

website