RIPE64 meeting v Ljubljani se je uspešno končal…

V Ljubljani smo Go6, Arnes in LTFE gostili že 64. RIPE meeting, ki se je odvijal v tednu med 16. in 20. Aprilom. Po mnenju organizatorjev in udeležencev je bil dogodek odlično pripravljen in izveden, o njem so poročali tudi številni mediji…

O samem dogodku najdete veliko zapisanega na http://www.matija.si/ , kjer si je Matija Grabnar (tudi član Go6 strokovnega sveta) naredil zapiske iz samega srečanja.

Veliko fotografij najdete na Arnesovi Facebook strani v albumu RIPE64.

Rad bi se zahvalil kompletni ekipi, ki je tu sodelovala – Arnes in LTFE so prispevali super ekipo, ne vem kaj bi brez Matjaža Strausa in Damjana Harischa ter Janeza Sterleta – in seveda še kompletne preostale ekipe. Hvala!

Zahvaliti se moramo tudi ekipi iz GH Union, vse je “štimalo”, vse je delovalo in kompletna zadeva okrog dogodka je delovala kot velik dobro namazan in lepo usklajen stroj.

Velika novica je, da sem bil izvoljen v RIPE Program committee, kar je seveda velika čast, a hkrati tudi zaveza k trdemu delu na naslednjih nekaj RIPE dogodkih, za katere sem bil izbran. RIPE PC je zadolžen za iskanje predavateljev in predavanj za “Plenary sessions”, ki so večji del RIPE meetinga, hkrati pa je treba tudi glasovati in izbrati med prijavljenimi prezentacijami najboljše.

PC ob vsakem meetingu zapusti en član in vsakič je izvoljen en nov, tako da načeloma bi moral RIPE PC rotirati. Nekaj članov je sicer delegiranih iz strani različnih organizacij, nekaj jih je pa kot predstavnikov RIPE skupnosti, eden je pa predstavnik lokalnega gostitelja meetinga.

Veseli me, da je RIPE64 za nami, predvsem je pa vzpodbudno dejstvo, da smo imeli Slovenici na tem dogodku 65 udeležencev. Upam, da ste uživali, se kaj novega naučili in spoznali, kako ta Internetna skupnost v resnici deluje.

Potihem so se že pojavila razmišljanja, da bi mogoče zadevo ponovili naslednje leto jeseni, a do takrat je še daleč, predvsem pa je to odločitev vodstva RIPE-NCC ter Roba Blokzijla, vodje RIPE skupnosti.

Za go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.118.145.114

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website