FBI se je prebudil iz zimskega spanja…

6.6.2012 se približuje in prebujajo se tudi tisti, ki bi se morali že zdavnaj. FBI je tokrat presenečeno ugotovil, da bo naslednji teden začetek novega obdobja pospešenega uvajanja IPv6 v omrežja po svetu in da gospodje seveda niso na to pripravljeni. Dobro jutro, gospodje v črnem…

FBI je za CNET povedal, da za eksplozijo uvedbe IPv6 ni pripravljen in da so zaradi tega  malenkost zaskrbljeni. Menda niso zaskrbljeni zaradi tega, ker so do sedaj spali ampak je večinoma tega kriv nov protokol, katerega eksplozijo lahko pričakujemo.

“The FBI is worried that an explosion of new Internet numeric addresses scheduled to begin next week may hinder its ability to conduct electronic investigations.

Side effects from the transition to Internet Protocol version 6, or IPv6, “could have a profound effect on law enforcement,” an FBI spokesman told CNET. “Additional tools” may need to be developed to conduct Internet investigations in the future, the spokesman said.”

No ja, se vsaj niso prebudili ko bo že vsega konec in bo IPv4 že izginil iz omrežij.

Druga stvar, zaradi katere so nenadoma zaskrbljeni je pa uvajanje CGN mehanizmov (Carrier Grade NAT), ki praktično onemogoča efektivno določanje, kdo za enim javnim naslovom na NAT napravi v operaterskem jedru je povzročil škodo oziroma naredil kriminalno dejanje na Internetu.

Tudi o tem že govorimo in na to opozarjamo najmanj 3 do 4 leta na vse možne načine. Še dobro, da so tudi to opazili še do časa, nič še ni izgubljeno. Samo še uradni dekret naj pade, da operaterji in ISP-ji po zakonu ne smejo uvesti CGN-ja v svoja dostopovna omrežja, pa smo zmagali…

VIR: CNET

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.149.230.44

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website