Trije novi govorci potrdili udeležbo na 7. Slo IPv6 summitu oktobra

Z veseljem sporočamo, da so za naš 7. IPv6 summit potrdili udeležbo še trije predavatelji svetovnega slovesa – Sander Steffann, Nathalie Trenaman (RIPE-NCC) in Mark Townsley (Cisco Fellow). Vsi trije bodo prvi dan sodelovali v minutah za poročila, drugi dan dopoldne pa na ISOC ION delu dogodka…

Zgleda, da imamo nekaj sumljivega v zraku v Sloveniji, saj ko gledamo rastoči spisek svetovnih legend Interneta, ki bodo tokrat na našem Slo IPv6 summitu se nam kar malo zvrti…

Sander Steffann, RIPE Address Policy WG co-chair in naš soavtor svetovno uspešne serije  dokumentov RIPE-501 in RIPE-554 bo na minutah za poročila opisal stanje v novem dokumentu (RIPE-554) ter kot vodja delovne skupine za razdeljevanje IP naslovnega prostora poročal o razširitvi inicialne IPv6 alokacije iz /32 na /29. Sprememba oziroma razširitev je bila zelo dobro sprejeta, na RIPE-NCC poročajo o poplavi zahtev za povečanje. Predlog te spremembe sva pripravila Mark Townsley in spodaj podpisani in prav zanimivo bo slišati tudi Markove komentarje na to zgodbo o uspehu.

Nathalie Trenaman prihaja iz RIPE-NCC in bo v minutah za poročila povedala, kako so na RIPE-NCC videli World IPv6 Launch ter še nekaj ostalih sprememb v RIPE regiji. Nathalie bo sodelovala tudi na panelu s to tematiko v petek dopoldne v ISOC ION delu dogodka.

Mark Townsley spet prihaja k nam v goste po tem, ko je bil že z nami na novemberskem 6. Slo IPv6 summitu. Z veseljem bomo prisluhnili njegovemu poročilu kaj se dogaja v IETF homenet delovni skupini, katero vodi, predvsem pa bo njegova glavna vloga na petkovih panelnih razpravah o IPv6 v poslovnih okoljih in svetovni izstrelitvi IPv6.

Še mesecc in pol je do dogodka, počasi bomo za člane zavoda Go6 odprli registracijo in na člansko mailing listo poslali geslo za prijavo.

Stay tuned!

Za go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.116.118.198

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website