V go6lab smo začeli testirati PanOS5, ki obljublja polno IPv6 podporo

PaloAlto Networks je delno podporo svojim požarnim pregradam uvedlo že pred leti, tokrat pa obljubljajo, da so v beta različici prihajajočega Panos operacijskega sistema verzije 5, ki teče na njihovih požarnih zidovih uvedli IPv6 tudi s podporo na L3 in ne samo v načinu virtual-wire…

Od Palo Alto Networks smo dobili beta1 različico PanOS5, ki prinaša kar nekaj novosti, predvsem pa precej izboljšano IPv6 podporo. Po hitrem ogledu novih nastavitev v administrativnem vmesniku po namestitivi novega sistema smo opazili kar nekaj sprememb, o katerih smo se že nekajkrap pogovarjali z njihovimi IP arhitekti in zgleda, da so naši nasveti obrodili sadove. Prvo opažanje pri namestitvi je bilo, da “upgrade” iz PanOS4 na PanOS5 traja več kot 30 minut, a smo po podrobnem pregledu ugotovili, da nadgradnja kompletno zamenja vso programsko kodo na upravljalskem in na podatkovnem “plane-u”, kar pa zahteva nekaj časa za pravilno namestitev.

Po natančnem IPv6 testiranju bomo objavili rezultate testa na http://go6lab.si/, ki je uradna stran našega IPv6 laboratorija.

Zaenkrat lahko rečemo le: “so far, so good”

Za go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
44.213.80.174

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website