Uspešno izvedena delavnica o DDoS in neželeni e-pošti

V sredo 1. aprila je bila v skoraj popolnoma polni Veliki dvorani Instituta Jožef Stefan uspešno izvedena tematska delavnica, kjer so strokovnjaki predstavili DDoS incidente in kako se v praksi bojevati z z neželeno elektronsko pošto. Iz predstavitev je bilo mogoče razbrati, da se število DDoS napadov povečuje in kar je še izraziteje, da se povečuje količina DDoS prometa. Ohrabrujoče je bilo slišati, da se količina neželene pošte zmanjšuje, kar je posledica izboljšanih algoritmov prepoznavanja pošte (pri tem imamo pomembno vlogo tudi Slovenci), kot tudi, da so v svetu uspešno onemogočeni vsaj nekateri glavni pošiljatelji neželene pošte.

Organizator dogodka Zavod go6 in SINOG programski svet se zahvaljujeta vsem pokroviteljem dogodka, Institutu Jožefa Stefana, ki je omogočil dvorano, kot tudi vsem predavateljem, ki so predstavili zelo zanimive teme. V rubriki ‘Agenda‘ so dosegljive prezentacije z dogodka, kot so tudi povezave na posnetke s predavanj, kar gre zasluga ekipi iz ARNES-a.

Dne 9. in 10. junija 2015 napovedujemo jubilejni deseti IPv6 summit kot tudi SINOG 2.0. Spremljate go6 in SINOG spletno stran, kjer bomo začeli objavljati program konference, kot tudi predstavili predavatelje. Vabljeni!

Urban Kunc

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.221.53.209

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website