(Slovensko) Ameriška vlada spremenila predpise o nabavi opreme, ki uporablja IP protokol

Sorry, this entry is only available in Slovensko.

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.226.28.197

Comments

  1. Davor
    December 14th, 2009 | 11:12 AM

    >Razumeti moramo razliko med specifikacijami, kdaj >je oprema “pripravljena na IPv6” (IPv6 ready) ali >pa “podpira IPv6” (IPv6 compliant)…

    Razsvetlite me (nas).

    Obljubljam, da bom v vse svoje razpise vtaknil ustrezno zapisano dikcijo, če jo bom (po)znal.

    Davor

  2. December 14th, 2009 | 11:37 AM

    “Oprema, ki je pripravljena na IPv6” – to pomeni, da bo IPv6 funkcionalnost prišla z nadgradnjami programske opreme ali firmwarea.

    “Oprema ki polno podpira in uporablja oba protokola, IPv4 in IPv6” – to je pa to, da oprema v sedanjem stanju podpira komunikacijo po obeh protokolih.

    Ce ima kdo boljso dikcijo – go ahead.

    /jan

    P.S: Danes je zunaj snežna norišnica, tako da se go6 ekspedicija ni odpravila v Zagreb na obisk do CARNeta glede sodelovanja na IPv6.

  3. ales
    December 15th, 2009 | 01:34 AM

    No, ja. V Sloveniji česa takega sicer niso uzakonili, pa vendar pri nas povsod, kjer je takšna oprema na tržišču obstajala, že od leta 2004 kupujemo samo opremo, ki podpira IPv6. V začetku sicer takšno, ki je bila pripravljena na IPv6, zadnja leta pa takšno, ki IPv6 polno podpira.

    Me pa zanima ali sedaj Američani sploh ne bodo več kupovali kakšne eksotične opreme, ki IPv6 pač ne podpira. Recimo strežniki z vgrajenimi nadzornimi računalniki (npr. iLO pri HP-jih), management moduli pri kakšnih PDU-jih, IP konzolni switchi (tole se je sicer pred kakšnim mesecem celo pojavilo), …

    Aleš

Leave a reply

website