Dvig IPv6 ozaveščenosti na severovzhodu Slovenije…

Lancom je sistemski integrator, ki večinoma skrbi za stranke na Štajerskem koncu, zato smo bili veseli povabila na njihov letni dogodek in srečanje njihovih partnerjev, kjer smo prvi dan skupaj s Sanderjem Steffanom (RIPE Address Policy WG co-chair) prenesli IPv6 sporočilo v nabito polno dvorano, drugi dan pa se nama je pridružil še Davor Šoštarič pri IPv6 omizju, kjer smo obdelali kar nekaj tematik, ki naj bi se tikale neposredne publike, ki je sedela v dvorani…

Dogodek se je začel z našim glavnim (keynote) IPv6 govorom, kjer je Sander najprej na kratko predstavil IPv6 in zakaj ga je potrebno začeti uporabljati. Sledila je predstavitev dela Zavoda Go6 in celotne platforme, skupaj z uspehi na lokalni ravni ter v svetu in govor sva zaključila s predstavitvijo RIPE-501 dokumenta, saj sva stala na odru oba so-avtorja.

Publika je uvodni govor lepo sprejela in prevladalo je splošno mnenje, da bo treba začeti takoj razmišljati o uvedbi IPv6. V dvorani so bili pretežno predstvniki “enterprise” okolij, tako vodstveni delavci kot tudi predtavniki IT sfere, tako da smo IPv6 sporočilo poslali v prava ušesa.

Dan se je nadaljeval z različnimi predavanji in zaključil z nastopom She-Divas in Vida Valiča, ki nas je nasmejal do solz.

Drugi dan se je začel z IPv6 okroglo mizo in zelo visoko udeležbo (glede na zabavo prejšnji večer), kar nam dopušča verjeti, da smo vendarle nekoliko dvignili IPv6 ozaveščenost v teh krogih. Čez trajanje diskusije smo se sprehodili čez več problematik, vzrokov, pasti in prednosti IPv6, veseli smo pa tudi interaktivnosti in vprašanj iz publike, ki so naredili diskusijo še bolj zanimivo.

Zahvalil bi se Sanderju Steffanu, da si je vzel čas za sodelovanje na tem dogodku, Davorju Šoštariču za zelo konstruktiven pristop in sodelovanje na okrogli mizi ter razširitev tehnične debate, predvsem pa hvala Lancomu, posebej pa še Petri in Aleksandru za povabilo in super dogodek, kjer smo najbrž spet uspeli premakniti nekaj miselnih vzorcev v nekaterih glavah.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.188.61.223

Comments

  1. October 4th, 2011 | 14:21

    Hvala tebi, Jan!

  2. January 15th, 2012 | 15:13

    […] so povabili vse svoje poslovne partnerje. IPv6 tematiko so uvrstili kar kot “keynote” govor dogodka, za izvedbo pa sva poskrbela Sander Steffann in jaz (Jan Žorž), soavtorja RIPE-501. Tokrat so se […]

Leave a reply

website