6. Slo IPv6 summit

Organizatorji dogodka:

arnes-go6 pixel headerpixel

Glavni sponzor dogodka:

Sponzorji in razstavljalci:

              

Registracije na:
6. Slo IPv6 summit ->
RPKI-Based BGP Origin Validation Workshop (lead by Randy Bush) ->
VOX Video recordings (arhiv posnetkov) ->

6. Slo IPv6 summit

Kdaj: 8. in 9. November 2011
Kje: Tehnološki park Ljubljana Brdo
Kdo: organizatorji so Arnes, LTFE in Zavod go6
Komu je namenjen: vsem, ki jih zanima IPv6 in/ali bodo podvrženi prehodu na IPv6 v bližnji prihodnosti;
Cena udeležbe: brezplačno (v primeru prezasedenosti imajo prednost pri udeležbi člani zavoda go6)

Omejitev števila udeležencev: 50 (routing security delavnica), 100 (IPv6 summit)

Program srečanja ->
Tuji govorci ->

Kratek opis

Slovenski IPv6 Summit je osrednji dogodek v slovenskem in tudi širšem regijskem prostoru, namenjen spremljanju napredka, dosežkov ter izmenjavi dobrih praks pri prehodu na IPv6 in uvajanju v poslovna okolja in organizacije. Pretekli – SLO IPv6 Summit – dogodki so bili deležni velikega zanimanja strokovne javnosti, kar dokazuje lepo število udeležencev in številne pohvale.

6. SLO IPv6 Summit nadaljuje dobro prakso predhodnih »vrhov« in združuje visoko-tehnološka predavanja vrhunskih mednarodnih strokovnjakov o aktualnih izzivih in njihovem reševanju, kratke predstavitve dosežkov domačih podjetij in organizacij, strokovna izobraževanja ter praktično delavnico »RPKI – Routing security«.

Tokratna rdeča nit bo varnost, ki je pomemben aspekt pri uvajanju IPv6, saj mora biti vključena na vsakem koraku, v vseh delih omrežja in IPv6 mobilnost, ki omogoča dvosmerno komunikacijo z napravami, z istim IP naslovom, tudi pri gostovanju v tujih omrežjih.

Promocija in oglaševanje:

6. SLO IPv6 Summit nadaljuje prakso na področju promocije in oglaševanja. Vabimo Vas, da se kot pokrovitelj predstavite udeležencem, med katerimi so vodilni tehnični strokovnjaki, vodje in odločevalci iz številnih slovenskih podjetij (operaterji, proizvajalci opreme ter sistemski integratorji). Za več informacij glede pokroviteljstva, oglaševanja in razstavljanja pošljite email na naslov info@go6.si

O programu

Dogodek je vsebinsko razdeljen na dva dela: prvi dan – summit, drugi dan izobraževalna delavnica.
Prvi dan (8. november) bo posvečen šestemu SLO IPv6 summitu. Pohvale, vidna učinkovitost ter izjemen odziv na pretekle IPv6 summite so nam dale potrditev, da je interval šestih mesecev ravno pravi za ponoven pregled stanja implementacije IPv6 v Sloveniji in po svetu. Hkrati pa tudi priložnost za širitev novih spoznanj in izkušenj s tega področja.

Veseli smo, da lahko zopet najavimo širšo mednarodno predavateljsko zasedbo. Svoje znanje in izkušnje na področju IPv6 bodo predstavili strokovnjaki vodilnih svetovnih podjetij in organizacij kot so: Cisco Systems, IIJ, US Navy, Spirent, Hurricane Electric …

Tokratni »keynote« govorec bo g. Eric Vyncke (Cisco, Distinguished engineer), strokovnjak na področju IPv6 varnosti ter avtor številnih knjig, ki obravnavajo omenjeno tematiko, pri založbi Cisco press. Eric je aktivno udeležen v IETF procesih, predvsem na področju varnosti. Izdelal je tudi sistem za merjenje in preverjanje statusa uvedbe IPv6 v državah, kjer Slovenija zaenkrat še vodi… http://www.vyncke.org/ipv6status/index.php

Pridružil se nam bo tudi Ron Broersma, (DREN Chief engineeer in SPAWAR network security manager). Na prejšnjem srečanju je naneslo, da je moral glavni govor izvesti preko video konference, tokrat se nam bo pridružil tudi osebno.

Mark Towsley, Cisco fellow, avtor L2TP ter soavtor 6RD, bivši IETF Internet Area Director, vodja IETF Homenet delovne skupine, nam bo na kratko predstavil kaj se dogaja na IPv6 področju po svetu.

Ena od legend in pionirjev Interneta Randy Bush (IIJ) se nam bo tudi pridružil in imel na 6. Slo IPv6 summitu 30 minutno predavanje o “routing security”, ki govori kako svoje omrežje in svoj naslovni prostor zaščititi pred neželenimi posledicami “fake BGP announcements” z metodo RPKI. Randy bo ostal še dan po summitu in za nas vodil hands-on delavnico, kjer bodo udeleženci pod njegovim vodstvom skonfigurirali in postavili RPKI sistem preverjanja in podpisovanja v BGP svetu.

Predavanja bomo, kot je že v navadi, nadaljevali z minutami za prerez stanja in zaključili s predavanji na temo IPv6 mobilnost.

Drugi dan (9. november) bo izobraževalne narave, odvijala se bo dopoldanska delavnica »RPKI – BGP routing security«.

»RPKI – BGP routing security« delavnica je namenjena praktičnemu spoznavanju podpisovanja BGP oglaševanja in s tem zagotavljanja večje zaščite pred krajo oglaševanja našega naslovnega prostora na Internetu. Delavnico bo, kakor smo že omenili, vodil eden od pionirjev Interneta, Randy Bush (IIJ). Člani Zavoda Go6 boste imeli možnost predprijave in s tem zagotovitev mesta na delavnici.

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website