9. Slovensko IPv6 srečanje

Organizatorji dogodka

arnes-go6 pixel headerpixel

Generalni sponzor:

cisco-blacknil-black

Sponzorji razstavljalci:

    

logo-aero-it

Medijski sponzorji:

    

Deveto slovensko IPv6-srečanje

Kdaj: 12. in 13. junij 2014 Kje: Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19 (Google MAPS) Organizatorji: Arnes, LTFE in Zavod go6 Komu je namenjeno: vsem, ki jih zanima protokol IPv6 in/ali bodo podvrženi prehodu na IPv6 v bližnji prihodnosti Cena: udeležba je brezplačna (v primeru prezasedenosti imajo prednost člani zavoda go6) Omejitev števila udeležencev: 120

Kratek opis

Slovensko IPv6 srečanje je osrednji slovenski in regionalni dogodek, ki je namenjen spremljanju napredka, dosežkov in izmenjavi dobrih praks pri prehodu na protokol IPv6, kot tudi uvajanju tega protokola v poslovna okolja in organizacije. Vsa pretekla srečanja so bila deležna velikega zanimanja strokovne javnosti, kar dokazujejo visoka udeležba in številne pohvale. S tokratnim dogodkom želimo nadaljevati uspešno tradicijo in tako združiti visoko tehnološka predavanja vrhunskih mednarodnih strokovnjakov o aktualnih izzivih in njihovih rešitvah. Rdeča nit devetega IPv6 srečanja bo spet “Varnost in IPv6”. Operaterji so sedaj začeli masovno uvajati IPv6 do končnih uporabnikov, kar se kaže tudi v porastu IPv6 prometa, ki že presega 3% vsega prometa. Zagotavljanje varnosti omrežij je pomemben del celovitosti informacijskega sistema, zato smo se tudi na podlagi želja udeležencev prejšnjih srečanj odločili, da temo ponovimo ter pogledamo kaj je novega na tem področju in kako zaščititi naša omrežja na novem protokolu. Drugi dan v okviru prvega SINOG (Slovenian Network Operators Group) srečanja nadaljujemo s strokovnimi predavanji mednarodnih in domačih omrežnih strokovanjakov, le da so vsebine zastavljene širše.

O programu

Celotni dogodek bo razdeljen na dva vsebinska dela:

Ponosni smo, da lahko tudi tokrat napovemo vrhunsko mednarodno predavateljsko zasedbo. Svoje znanje in izkušnje na področju IPv6 bodo predstavili strokovnjaki vodilnih svetovnih podjetij in organizacij, kot so Cisco Systems, Si6Networks, Ericsson, Belgijski Telenet …

Keynote speaker: Eric Vyncke (Cisco), IPv6 security expert and distinguished engineer

Tokratni glavni govorec bo spet legenda na področju varnosti v IPv6 – Eric Vyncke, avtor številnih knjig o tej tematiki pri založbi Cisco Press.  Eric je aktivno udeležen v IETF procesih predvsem na področju varnosti (avtor RFC3585 in RFC5514).  Je tudi vodja IPv6 Council – Belgium in zaslužen pri nenadnem letošnjem uspehu Belgije na področju uvedbe IPv6 do končnih uporabnikov. Tudi Fernando Gont je ena od legend na področju varnosti v IPv6 in je trenutno zaposlen kot varnostni svetovalec in raziskovalec pri podjetju SI6Networks v Argentini. Poleg tega je član »Centro de Estudios de Informatica« (CEDI) na Universidad Nacional TECNOLOGICA / Facultad regionalni Haedo (UTN / FRH) v Argentini, kjer deluje na področju Internet inženiringa. V okviru svojega dela je Fernando aktiven v več delovnih skupinah (IETF) in je soavtor ali avtor 17 IETF RFC standardov in trenutno 16 IETF draftov (predlogov). Fernando je tudi avtor svetovno popularnega orodja za preverjanje varnosti v IPv6 – IPv6 toolkit (http://www.si6networks.com/tools/ipv6toolkit/).

Ivan Pepelnjak, CCIE No. 1354, se že 25 let ukvarja z mrežno industrijo, zadnjih 15+ let pa je nabiral izkušnje v načrtovanju, implementacijah, reševanju težav ter vzdrževanju lokalnih in prostranih omrežij najvišje kompleksnosti. Trenutno je NIL-ov glavni svetovalec za tehnologijo, poklicno pa se osredotoča na napredna IP omrežja, podatkovne centre, virtualizacijo in spletne tehnologije. Pri Cisco Press je med drugim objavil knjige “MPLS and VPN Architectures” in “EIGRP Network Design”.

Fredrik Garneij ima bogate izkušnje pri zgodnjem uvajanju prihajajočih ključnih internetnih tehnologij in je pionir IP tehnologij. Sodeloval je pri številnih projektih Evropske Komisije povezanih z IPv6 in je kot strokovnjak opravljal tudi revizije IPv6 projektov. Sedaj je Fredrik zaposlen na podjetju Ericsson in je odgovoren za uvedbo IPv6 v Ericsson Mobile Packet Core izdelkih ter 3GPP in IETF IPv6 standardizacijo. Njegova strast za praktično razširjanje IPv6 je privedla do več “novosti” kot je bila IPv6 na Android telefonu preko 3G že leta 2010. Fredrik je na YouTube znan tudi pod vzdevkom “IPv6guy”, priporočamo ogled njegovih kratkih, a zabavnih filmov iz časov, ko je bil IPv6 na mobilnih omrežjih še redek pojav 🙂

Poleg Erica, Fernanda, Marka, Suresha in Ivana bo na srečanju svoje poglede, rešitve in predloge predstavilo še nekaj drugih vodilnih tujih in domačih strokovnjakov.

Prijava in registracija

Na dogodek se lahko prijavite na povezavi 9. slovensko IPv6-srečanje. Zaradi pričakovane mednarodne udeležbe in ker je število udeležencev omejeno na 120, se bodo lahko najprej prijavili le člani Zavoda Go6 in si s tem zagotovili mesto na dogodku (“password protected”). Če pa menite, da imate res dober razlog za pred-registracijo, čeprav niste člani Go6, pošljite e-sporočilo z obrazložitvijo na naslov jan [at] go6.si. Za širšo javnost se bodo prijave odprle sredi maja 2014. Za udeležbo na dogodku pričakujemo zelo veliko zanimanja, zato moramo paziti, da bo možnost udeležbe pravična do vseh.

Promocija in oglaševanje

Tudi tokrat vas vabimo, da se kot pokrovitelj dogodka predstavite udeležencem, med katerimi bodo vodilni tehnični strokovnjaki in tisti, ki sprejemajo odločitve v številnih slovenskih podjetjih (operaterji, proizvajalci opreme in sistemski integratorji). Za več informacij glede pokroviteljstva, oglaševanja in možnosti postavitve razstavnega prostora nam pošljite email na naslov info@go6.si.

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website