8. slovensko IPv6 srečanje

Organizatorji dogodka

arnes-go6 pixel headerpixel

Generalni sponzor:

Sponzor:

Sponzorji razstavljalci:

    

Medijski sponzorji:

    

Sponzor nagrad:

Osmo slovensko IPv6-srečanje

Kdaj: 22. in 23. oktober 2013
Kje: Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19 (Google MAPS)
Organizatorji: Arnes, LTFE in Zavod go6
Komu je namenjeno: vsem, ki jih zanima protokol IPv6 in/ali bodo podvrženi prehodu na IPv6 v bližnji prihodnosti
Cena: udeležba je brezplačna (v primeru prezasedenosti imajo prednost člani zavoda go6)
Omejitev števila udeležencev: 120

Kratek opis

Slovensko IPv6-srečanje je osrednji slovenski in regionalni dogodek, ki je namenjen spremljanju napredka, dosežkov in izmenjavi dobrih praks pri prehodu na protokol IPv6, kot tudi uvajanju tega protokola v poslovna okolja in organizacije.

Vsa pretekla srečanja so bila deležna velikega zanimanja strokovne javnosti, kar dokazujejo visoka udeležba in številne pohvale. S tokratnim dogodkom želimo nadaljevati uspešno tradicijo in tako združiti visoko-tehnološka predavanja vrhunskih mednarodnih strokovnjakov o aktualnih izzivih in njihovih rešitvah, strokovna izobraževanja ter IPv6-delavnici (teoretična osnovna in praktična napredna delavnica).

Rdeča nit osmega IPv6-srečanja bo “Ostal sem brez IPv4 in preživel…”. Poskušali bomo ugotoviti, kakšne so možnosti za nova omrežja v nastanku (novi ponudniki dostopa do interneta, ruralna brezžična omrežja, ipd), ki od RIPE NCC ne morejo več dobiti  niti približno dovolj naslovnega prostora IPv4 za normalno postavitev in delovanje omrežja ter storitev na protokolu IPv4. Prav tako bomo poizkušali razvozlati, kakšna bo prihodnost velikih operaterjev, ki tudi ne morejo več dobiti novih naslovov IPv4, svoja omrežja pa morajo še vedno širiti.

O programu

Celotni dogodek bo razdeljen na tri vsebinske dele:

Ponosni smo, da lahko tudi tokrat napovemo vrhunsko mednarodno predavateljsko zasedbo. Svoje znanje in izkušnje na področju IPv6 bodo predstavili strokovnjaki vodilnih svetovnih podjetij in organizacij, kot so Deutche Telekom, ISOC, Cisco Systems …

Tokratni glavni govorec bo Norvežan Ole Trøan, ki je že 15 let zaposlen v podjetju Cisco. Trenutno svoj delovni čas posveča izdelavi arhitekture, standardizaciji in širitvi prevzemanja standarda IPv6.

Ole je aktiven na več področjih IPv6, tako na IETF (je sopredsedujoči delovni skupini 6man) kot tudi na forumu Broadband (je urednik zahtev IPv6 v dokumentu BBF TR-124i2, ki specificira funkcionalnost CPE).  Ole je tudi urednik in soavtor RFC6204 z naslovom “Basic Requirements for IPv6 Customer Edge Routers”, kot tudi RFC3633 z naslovom “IPv6 Prefix Options for Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) version 6″ ter še veliko drugih RFC-jev. V preteklosti je bil tudi vodja Ciscovega japonskega centra za razvoj.

Ian Farrer,  je “Senior Network Architect” na Deutsche Telekomu in je so-avtor naprednega omrežja nove generacije Terrastream, ki za prenose podatkov in storitev uporablja samo protokol IPv6. Več o Terrastream si lahko preberete na Cisco blog zapisu.

Ian je tudi so-avtor predloga standarda LW4over6, ki povzema in nadaljuje z delom standarda A+P, ki je deloma nastal tudi pri nas.

Poleg Ola in Iana bo na srečanju svoje poglede, rešitve in predloge predstavilo še nekaj drugih vodilnih tujih in domačih strokovnjakov.

  • Jože Mlakar (Ixtlan Team)
  • Andrew Yourtchenko (Cisco)
  • Massimiliano Stucchi (RIPE-NCC)
  • Sander Steffann (RIPE Address Policy WG chair)

Prijava in registracija

Na dogodek se lahko prijavite na povezavi 8. slovensko IPv6-srečanje.

Zaradi pričakovane mednarodne udeležbe in ker je število udeležencev omejeno na 120, se bodo lahko najprej prijavili le člani Zavoda Go6 in si s tem zagotovili mesto na dogodku (“password protected”).

Če pa menite, da imate res dober razlog za pred-registracijo, čeprav niste člani Go6, pošljite e-sporočilo z obrazložitvijo na naslov jan [at] go6.si.

Za širšo javnost se bodo prijave odprle 1. 10. 2013. Za udeležbo na dogodku pričakujemo zelo veliko zanimanja, zato moramo paziti, da bo možnost udeležbe pravična do vseh.

Promocija in oglaševanje

Tudi tokrat vas vabimo, da se kot pokrovitelj dogodka predstavite udeležencem, med katerimi bodo vodilni tehnični strokovnjaki in tisti, ki sprejemajo odločitve v številnih slovenskih podjetjih (operaterji, proizvajalci opreme in sistemski integratorji).

Za več informacij glede pokroviteljstva, oglaševanja in možnosti postavitve razstavnega prostora nam pošljite email na naslov info@go6.si.

Comments

  1. October 16th, 2013 | 07:17

    […] Zavod go6 vabi vse zainteresirane strokovnjake s področja komunikacijskih in grid omrežij, ponudnike storitev, proizvajalce in vse tiste, ki bi želeli delovati za dobro interneta, da se nam pridružite na 8. slovenskem IPv6 summitu, ki bo 22. oktobra 2013 v Tehnološkem parku Ljubljana Brdo. Poleg osrednjega IPv6 srečanja, kjer gostimo vrhunsko predavateljsko zasedbo omrežnih strokovnjakov, bomo na okrogli mizi ob 17h predstavili pobudo za ustanovitev slovenskega operaterskega foruma SINOG (Slovenian Network Operators Group). Tovrstna NOG (Network Operators Group) združenja so v tujini med operaterji in ponudniki storitev že več let dobro znana. Glavni cilj SINOG združenja je izboljšati komunikacijo med vsemi deležniki, ki so odgovorni za slovenski del interneta ter si med seboj pomagati z izmenjavo izkušenj in dobrih praks. V SINOG-u ni prostora za politiko, saj je veliko drugih pomembnejših izzivov in priložnosti na področju obstoječe in prihajajoče tehnologije. V kolikor se čutite sposobne in ste pripravljeni aktivno sodelovati pri oblikovanju dobrih praks s področja omrežnih tehnologij, vas na IPv6 summit ter okroglo mizo vljudno vabimo. Prijave za vse zainteresirane se zbira na naslovu: https://ipv6summit.eventbrite.com/, več o dogodku si pa lahko preberete na: http://go6.si/8-slovensko-ipv6-srecanje/ […]

Leave a reply

website