7. Slo regional IPv6 summit & ISOC ION meeting

[English version]

Organizatorji dogodka

arnes-go6 pixel headerpixel

Platinum pokrovitelj dogodka:

Zlati sponzorji:

Srebrni sponzorji:

Razstavljalci:

Medijski sponzorji:

Sedmo slovensko IPv6-srečanje

Kdaj: 18. in 19. oktober 2012
Kje: Tehnološki park Ljubljana Brdo (Google MAPS)
Organizatorji: Arnes, LTFE in Zavod go6
Komu je namenjeno: vsem, ki jih zanima protokol IPv6 in/ali bodo podvrženi prehodu na IPv6 v bližnji prihodnosti
Cena: udeležba je brezplačna (v primeru prezasedenosti imajo prednost člani zavoda go6)
Omejitev števila udeležencev: 160

Kratek opis

Slovensko IPv6-srečanje je osrednji slovenski in regionalni dogodek, ki je namenjen spremljanju napredka, dosežkov in izmenjavi dobrih praks pri prehodu na protokol IPv6, kot tudi uvajanju tega protokola v poslovna okolja in organizacije.

Vsa pretekla srečanja so bila deležna velikega zanimanja strokovne javnosti, kar dokazujejo visoka udeležba in številne pohvale. S tokratnim dogodkom želimo nadaljevati uspešno tradicijo in tako združiti visoko-tehnološka predavanja vrhunskih mednarodnih strokovnjakov o aktualnih izzivih in njihovih rešitvah, strokovna izobraževanja ter praktični delavnici “L2 IPv6 security” in “DNSSEC”.

Rdeča nit sedmega IPv6-srečanja bo uvajanje protokola IPv6 v poslovna “enterprise” okolja, ki v primerjavi z ostalo industrijo zaostajajo s planiranjem in uvajanjem protokola IPv6 v svoja omrežja. Dogodek bo dvodnevni, saj ga bomo združili s srečanjem “ISOC ION meeting, ki bo potekalo 19. oktobra v dopoldanskem času.

O programu

Celotni dogodek bo razdeljen na tri vsebinske dele:

Ponosni smo, da lahko tudi tokrat napovemo vrhunsko mednarodno predavateljsko zasedbo. Svoje znanje in izkušnje na področju IPv6 bodo predstavili strokovnjaki vodilnih svetovnih podjetij in organizacij, kot so Checkpoint, ISOC, 6connect, Yahoo!, Comcast, Cisco Systems …

Tokratni glavni govorec bo Robert Hinden (Checkpoint fellow), ki je skupaj s Stevom Deeringom zasnoval arhitekturo protokola IPv6 (s standardom RFC 1883, ki je bil kasneje zamenjan s standardom RFC 2460).

Tako lahko rečemo, da k nam prihaja eden izmed očetov protokola IPv6.

Robert Hinden, ki je avtor serije standardov RFC (38), je ogromno prispeval k razvoju protokola IPv6 v zadnjih 16 letih. Njegova zgodovina dosežkov je izjemno bogata, saj je med drugim sodeloval v skupini, ki je uvajala protokol IP v sisteme Sun (SunOS), pred tem je pa sodeloval pri razvoju prvega delujočega internetnega usmerjevalnika (router).

Veseli nas, da je po nekajletnih pogovorih le sprejel naše povabilo. Prepričani smo, da boste v njegovi družbi in na predavanju uživali ter izvedeli marsikaj novega.

Poleg Roberta Hindna bo na srečanju svoje poglede, rešitve in predloge predstavilo še nekaj drugih vodilnih tujih strokovnjakov:

Prijava in registracija

Ker je prostih mest samo 160 in pričakujemo mednarodno udeležbo obiskovalcev, bodo imeli možnost prijave najprej člani Zavoda Go6 ter gostje ISOC-a in  s tem zagotovitev mesta na dogodku (password protected).

Če se vam zdi, da imate res dober razlog za pred-registracijo, čeprav niste člani Go6 ali vabljeni s strani ISOC-a, pošljite email z obrazložitvijo na jan [at] go6.si.

Za širšo javnost se bodo prijave odprle 20. 9. 2012. Za udeležbo na dogodku pričakujemo zelo veliko zanimanja, zato moramo paziti, da bo možnost udeležbe pravična do vseh.

Promocija in oglaševanje

Tudi tokrat vas vabimo, da se kot pokrovitelj dogodka predstavite udeležencem, med katerimi bodo vodilni tehnični strokovnjaki in tisti, ki sprejemajo odločitve v številnih slovenskih podjetjih (operaterji, proizvajalci opreme in sistemski integratorji).

Za več informacij glede pokroviteljstva, oglaševanja in možnosti postavitve razstavnega prostora nam pošljite email na naslov info@go6.si.

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website