Brazilija prehitela Slovenijo v statistiki vsebin na IPv6

Brazilija je statistično prehitela Slovenijo v procentu vsebin in spletnih strežnikov, ki so na voljo tudi preko IPv6 protokola. Se bomo zbudili in tudi pri nas postavili še kakšne vsebine na IPv6?…

Eric Vyncke zbira statistiko že nekaj časa na http://www.vyncke.org/ipv6status/ in dolgo časa smo bili na prvem mestu, sedaj se je pa slika spremenila. V Braziliji so imeli “IPv6 teden”, ki je vzpodbudil nekatere ponudnike vsebin, da so omogočili dostop tudi preko IPv6.

Sicer je tu po moji skromni oceni v igri statistična napaka, saj je novičarski portal uol.com.br omogočil dostop tudi preko IPv6, razvidno iz statistike pa je, da ima UOL arhitekturo zasnovano tako, da je vsaka sekcija novic na svojem strežniku ki ima svojo poddomeno, recimo folha.uol.com.br, esporte.uol.com.br, noticias.uol.com.br in tako naprej, kar pomeni da umetno dvigujejo procent IPv6 omogočenih strežnikov, ki pa spadajo pod eno domeno.

No ja, kakorkoli, sedaj imamo dodatno vzpodbudo, da čimprej začnemo spet delati na omogočenju še več vsebin na IPv6.

6.6.2012 bo World IPv6 Launch day, ko bodo Facebook, Google, Yahoo in vsi večji ponudniki omogočili dostop do vsebin preko IPv6 za vedno – koliko slovenskih ponudnikov vsebin se bo pridružilo tej pobudi?

Spisek tistih, ki še niso na IPv6 si lahko ogledate na http://www.vyncke.org/ipv6status/detailed.php?country=si – prvi stolpec, rdeče obarvana polja. Če kdo izmed bralce pozna koga od “rdečih polj”, ga prosim vljudno pobarajte, kdaj bo postal “zelen” 🙂

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
54.227.136.157

Comments

  1. j
    March 18th, 2012 | 13:32

    in kdaj bodo SI.ISP tudi oznaceni kot ISP in ne samo nekateri ? :-/

Leave a reply

website