“Izstrelitev IPv6” na srečanju LANCom

18. strokovno posvetovanje LANCom, ki je potekalo 25. in 26.9.2012 na Rogli, se je zaključilo z okroglo mizo “Svetovna »izstrelitev« IPv6”. Udeleženci okrogle mize smo se pogovorili o izzivih, ki so nedvomno tik pred nami – in to je uvajanje IPv6 v naša poslovna okolja. Svetovna “izstrelitev” IPv6 6.6.2012 in začetek črpanja zadnjega /8-bloka IPv4-naslovov v regiji je odlična motivacija za začetek dela, ki smo ga prelagali vse do zadnjega.
Na okrogli mizi smo predstavili aktivnosti Go6 v zadnjem letu in novosti, kot so dokument RIPE 554, projekt GEN6, Go6 LAB, Arnesova prizadevanja v uvajanju IPv6 v šole in, v sodelovanju z IZUM, tudi v knjižnice, in še marsikaj drugega. Pogovorili smo se o primernih scenarijih prehoda na IPv6 v lokalnih omrežjih, ne da bi s tem ogrozili varnost omrežij. Odkrili smo skupne “probleme”, ki pogosto tičijo v pomanjkanju časa za delo na področju IPv6 zaradi kopice drugih stalnih obveznosti sistemcev in omrežnih inženirjev v podjetjih, ter na glas razmišljali o možnostih, kako te težave zaobiti.

LANCom se je ponovno izkazal kot odličen organizator in gostitelj. Veseli smo, da v program svojih strokovnih posvetovanj uvrščajo tematiko IPv6 in s tem pomagajo pri gradnji solidnih temeljev za kvalitetno in pravočasno uvedbo IPv6 v poslovna okolja svojih strank.

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.144.238.20

Comments

  1. October 2nd, 2012 | 09:44

    Well done! 🙂

Leave a reply

website