Prvi IPv6 post

Kaj naj napisem? Tukaj se bo zapisoval napredek pri uvajanju IPv6 na Domenci ter naša prizadevanja za kontrolirano in koordinirano migracijo na dual-stack v Sloveniji.

Kdo naj bi sodeloval? V prvi vrsti ponudniki vsebin na internetu, saj bodo morali ti razmišljati o prehodu najprej, pred ponudniki dostopa do interneta. Torej, kdo?

  • ponudniki vsebin
  • ponudniki gostovanja
  • ponudniki internet dostopa
  • ponudniki strojne opreme
  • ponudniki “varnosti”

Zakaj?

To bomo obdelali kasneje. Mogoče tudi v forumu. Najbrž…

Zaenkrat toliko, sedaj pa moram ta WordPress spraviti do uporabnega stanja :)

/jan

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.189.22.136

Comments

  1. October 15th, 2008 | 12:36

    Sodelovanje internetnih ponudnikov je zelo pomembno. Na https://www.sixxs.net/tools/grh/dfp/all/?country=si (15.10.2008) lahko vidimo, da je zanimanje za IPv6 med njimi bolj klavrno. Razlogov je več, eden od pomembnejših pa je zagotovo dodaten strošek za nekaj, kar “nihče še prav zares ne potrebuje”. Tovrstni forumi so lepa priložnost, da jim povemo, da IPv6 potrebujemo in, da ga bodo morali prej ali slej ponuditi. Tisti, ki bodo prvi, bodo v lepi prednosti.

    Lep pozdrav,
    Matjaz6

  2. October 15th, 2008 | 16:55

    Matjaz, tocno tako. To sem zadnjic omenil fantom iz tehnike na “neuradnih” srecanjih tekkijev slovenskih ISP-jev. Moram reci, da je tematika naletela na zivo zanimanje in razvnela se je razprava, ki se je zavlekla doolgo v noc.

    Zadnjic sem dobil ze prve odzive relevantnih ljudi stare garde tehnike ISP-jev, a vec o tem drugic. Upam, da bodo tudi te osebe zacele sodelovati tukaj na tej strani, naslednjic moram narediti malo “reklame” za to zadevo.

    Skratka, zadeve se premikajo. Brzina ni vec 0km/h, ampak 5km/h. Se vedno pocasi, a vsaj nekaj.

    Jan Zorz

Leave a reply

website