Priprave na RIPE57 v Dubaju

Najprej naj pozdravim novega registriranega člana go6.si spletne skupnosti, Matjaža Štrausa, strokovnjaka za IPv6 na ARNES-u. Njegove dolgoletne izkušnje na tem področju lahko veliko pripomorejo k uspešnejšemu izpolnjevanju idej in poslanstva inicijative go6.si. Zdravo, kako smo kaj? 🙂

Približuje se RIPE57 v Dubaju (26 – 31.10), kjer se spet pričakuje žolčna razprava na temo IPv6 in tranzicije. Tokrat se odpravljamo v številčnejši zasedbi, ekipa go6.si/Domenca bo štela 4 člane. Tukaj bomo poročali sproti o zanimivih temah, tudi kakšna slika se bo našla.

IETF meeting v Dublinu…

IETF meeting v Dublinu ni postregel s kakšnimi revolucionarnimi rešitvami translation (prevajalnih) mehanizmov. Bolj kot ne so se vsi zaplezali v detajle in rešujejo težave, katere so sproducirali s prejšnjimi rešitvami težav. Zanimivo, da kljub temu, da je IETF poslal NAT-PT na smetišče digitalne zgodovine, se ne pokaže interes za precej perspektivnejšo rešitev – pTRTd.

Agenda za RIPE57 se polni in s tem postaja vedno bolj zanimiva.

http://www.ripe.net/ripe/meetings/ripe-57/agendas/index.html

Lorenzo, “tiny little chef from Google” bo predstavil IPv6 razvoj na Googlu. To je treba definitivno slišati, sicer pa je Lorenzo kar “fejst poba” in se na večernih social eventih rad razgovori. V večini primerov nastane iz tega maratonska razprava, v katerih bolj detaljno razloži svoje poglede in izkušnje.

Kot ponavadi bo tu tudi Randy Bush. Spet si je izbral divji naslov “A+P Address Hack. The Revenge of the Stupid Core”. Sumim, da bo njegov prispevek poučen, ciničen, sarkastičen a hkrati zabaven.

Sultan Al Shamsi bo povedal, kako jim gre pri uvajanju IPv6 v Arabskih Emiratih. Tam ne bi smeli imeti večjih težav, vsaj tako se mi zdi. Morda se pa motim.

Sicer pa, agenda se polni.

Toliko zaenkrat, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.144.98.13

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website