IPv6 forum

Pozdravljena, IPv6 skupnost!

V SI imamo go6.si in pa IPv6 Task Force. O slednjem, žal, ni kaj dosti slišati. Kolega je danes prišel na dan z idejo o neki formalni skupnosti, ki bi podprla in pomagala pri vpeljevanju IPv6 v slovenska omrežja v praksi. Za razliko od teoretikov v6 bi se v tej skupini osredotočili in prizemljili na konkretna IP omrežja in storitve.

V skupini vidim predstavnike vseh ISP-jev, izobraževalne sfere (šole, univerze), vladnih inštitucij, medijskih centrov (RTV je lep primer), proizvajalcev in tudi prodajalcev opreme …itd. Skratka, ljudi, ki bodo IPv6 spravili v slovenska IP omrežja. Ljudi iz prakse! Dovolj mi je razglabljanja o NAT-u in hkrati pinganja ::1!

Matjaž6

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.136.154.103

Comments

  1. November 15th, 2008 | 11:50

    Zadel si žebljico na glavico. Točno to naj bi bil go6.si. Skupnost teh predstavnikov. Včeraj sem imel predavanje v Novi Gorici na INFOSEKU. Dobil sem občutek, da dvorana ni na istem planetu kot jaz. Morda smo celo vesolje zgrešili. To bo treba spremeniti, to naj bo poslanstvo go6.si. Hvala vsem, ki sodelujete.

    /jan

  2. November 15th, 2008 | 21:19

    Podoben občutek sem imel jaz na Vitelu. Vendar sem optimist. In tudi ti si lahko! Poglej, Amis je relativno hitro povezal Domenco v IPv6 net. Za go6 je kar nekaj zanimanja. Če nam na Arnesu rata to s študentskimi domovi v Lj., bo res cool! Potrebujemo uporabnike, to je to!

    V zvezi s forumom pa se mislil na nekaj širšega, kot je ta portal. Lahko bi organizirali kakšna delovna srečanja, kjer pa bi bilo “filozofiranje” o IPv6 prepovedana tema. Na srečanjih bi si izmenjali izkušnje iz prakse. Morda zraven spili kakšno pivo…

    Matjaž6

  3. November 17th, 2008 | 11:26

    Očitno nismo edini, ki razmišljamo o forumu:

    http://www.e5.ijs.si/si/?526

    No, ja…
    Matjaž

Leave a reply

website