IPv6 predavanje na Telekomu

Telekomu sem odpredaval podobno predavanje kot na Infoseku. Všeč mi je bilo to, da se je na koncu razvila kar interesantna debata, bilo je ene par zanimivih vprašanj, sicer pa bo Maja kaj več napisala, kakšni so bili odzivi.

Publika je bila zelo mešana, od šefov, do razvojnikov, sisemcev in networkerjev. Skratka, zanimiva družba.

/jan

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.135.198.49

Comments

  1. December 1st, 2008 | 21:52

    So SiOL-ovci (Mitja, Maja,…) kaj rekli, kdaj se bodo pridružili IPv6 skupnosti? Na https://www.sixxs.net/tools/grh/dfp/all/?country=si vidim, da so registrirali svoj IPv6 prefix (2a00:ee0::/32). Full pohvalno! Pa še lepo cifro ‘majo — 00 ee..
    SiOL/Telekom — vabljeni na SIX@IPv6!

    Matjaž6

  2. December 1st, 2008 | 22:01

    Občutek imam, da se bodo z resnim prihodom enega od komercialcev (Telekom/SiOL, T-2, Amis, UPC, …) v IPv6 sceno zadeve začele pospešeno odvijati. Večkrat sem že rekel, da za širjenje IPv6 potrebujemo omrežja. In tu govorimo o velikih omrežjih v slovenskem prostoru. Pa še to — dostop v IPv6 omrežja se da tudi lepo prodat’. Si predstavljate velik jumbo plakat Amisa ali Telekoma, UPC-ja, npr., v stilu:

    Velikost je pomembna!
    Povežite se z IPv6!

    ali kaj podobnega.

    Matjaž6

  3. December 1st, 2008 | 22:04

    Ja, po dolgem oklevanju je Mucu na Telekomu uspelo pridobit v6 alokacijo. Mislim, da bo tudi zelo hitro announcana, bo Maja kaj več povedala. Skratka, tudi na Telekomu se premika, samo malo poriniti je treba. Mislim celo, da se bo ravno na Telekomu nekaj tako radikalno premaknilo, da bodo o tem govorile še generacije. Nekaj se pripravlja, nekaj se kuje, nekaj, kar bi znalo imeti posledice na IPv6 precej širše, kot je samo naša mala državica a zaenkrat ne smem o tem še javno razglabljati, saj se je ideja pojavila šele po mojem predavanju in ni še tam, da bi lahko o njej govoril. Morda zelo zelo kmalu. Komaj se zadržujem, it’s *that* big…

  4. December 1st, 2008 | 22:38

    Seveda! It is even bigger 😉

Leave a reply

website