DNSSEC Technical workshop – Bruselj

V Bruslju bo 5. februarja tehnični workshop in posvet na temo DNSSEC (European Commission, DG Information Society and Media), na katerega so vabljeni evropski upravljalci TLD-jev in nekateri predstavniki industrije. EU je preko MVZT (Ministrstvo za Viskošolstvo Znanost in Tehnologijo) povabilo predstavnike Arnesa, ki so kot zastopnike industrije predlagali ekipo iz go6.si/Domenca.

To si štejemo v veliko čast in z veseljem se bomo dogodka udeležili. Na žalost je Aleksander Potokar, ki je bil tudi med povabljenimi takrat zadržan na drugih obveznostih, tako da se bom pridružil slovenski ekspediciji kar sam.

To sicer nima nobene neposredne zveze z IPv6, a vseeno moram to zapisati, saj se gre za revolucionarno nove metode poskusa ščitenja integritete DNS podatkov, saj vedno večkrat pride do neljubih zapletov, ko malopridneži z raznimi tehnikami uspejo spremeniti veljavne DNS odgovore v nekaj, kar si nihče drug razen njih ne bi želel.

Več o DNSSEC- se lahko razpišem v ločenem zapisu, če koga to zanima in če boste pokazali za to interes (komentarje)

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.14.246.254

Comments

  1. greebo
    January 29th, 2009 | 10:05

    Bernstein se bolj ogreva za http://dnscurve.org/dnssec.html

    ne da bi bil njegov fan, ampak DNSSEC je res “resource hog”

  2. January 29th, 2009 | 11:16

    Ja, to je eno od mojih vprašanj na sestanku. Bernsteinova rešitev mi je kar simpatična, nikjer pa nisem videl kakšne resne varnostne evaluacije te zadeve. Me prav zanima, kakšen bo odgovor.

    /jan

Leave a reply

website