Summit post-effects…

Nekaj dni je od summita in počasi zbiram vtise in mnenja. Baje smo naredili dobro delo, udeležencem je bilo všeč, tematike smo se lotili tako tehnično, kot tudi tudi vsebinsko. Jeseni bi lahko organizirali naslednji IPv6 summit, tokrat bi glavno pozornost posvetil ponudnikom vsebin. Tako ali drugače se bo naslednjega summita verjetno udeležila velika večina udeležencev prvega summita, rad bi pa v to sfero pripeljal tudi tiste, ki bodo dejansko lahko dali odgovor na vprašanje, ki je prežemalo prvi summit – kaj bo killer app za IPv6…Zvezdan Martič je kot predstavnik prvega pravega ponudnika vsebin in novic poudaril, da pri prehodu MMC portala na IPv6 niso imeli večjih težav, kakor tudi ne stroškov in investicij. Z nekaj moje pomoči so tehnični sodelavci na MMC-ju usposobili IPv6 omrežje, oznanili BGP in dodali IPv6 naslove na stroje v strojnici – datacentru 🙂 To izkušnjo bi rad razširil na druge ponudnike vsebin pri nas ter razbil sistem mitov, ki jih držijo stran od implementacije IPv6 in ponujanja vsebin preko obeh protokolov.

Amis je baje (kakor Ragnar Us pravi) v teh dneh dobil nekaj zahtevkov za IPv6 povezavo in naslovni prostor od njihovih strank, tako da nekaj smo tudi v tem smislu naredili, zadeve se premikajo.

Skratka, meni se je zdel event super, hvala vsem za sodelovanje in udeležbo. Naslednji teden si bom vzel oddih in šel na krajše počitnice v zelo lepe kraje, takoj ko pridem nazaj pa že letim v Amsterdam na RIPE58 meeting, kjer se bo cel teden razpravljalo o pomembnih in meni zelo zanimivih zadevah. Sproti bom tukaj zapisoval, kaj se dogaja, stay tuned 🙂

Komaj čakam…

Jan

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
13.58.121.214

Comments

  1. April 27th, 2009 | 23:07

    Glej, da boš na RIPE meeting vzel s seboj ono majčko “ping my ::1” in “go beyond ::1” — pa lepo zlikano, OK?

  2. JanZorz
    April 28th, 2009 | 20:36

    Hehe, upam da jih uspemo zlikat od petka do nedelje. Pozdrave iz Toscane, /jan

  3. JanZorz
    April 29th, 2009 | 16:13

    A ti si zlikal majice?

  4. May 2nd, 2009 | 20:30

    Eh, samo tisto “go beyond ::1″…

    Sicer pa, šalo na stran, po IPv6 summit-u je (vsaj na Arnesu) zavladalo neko olajšanje, če lahko tako rečem, nekaj v stilu “OK, naredili smo prvi korak, zdaj pa, na easy, naprej!”. Ni bilo neke evforije, ni bilo nekih hudih odzivov, za kar pa ne menim, da je slabo. Nasprotno! Očitno je, da vse lepo teče in, da je šlo le za en (sicer prvi 😉 ) sestanek vseh, ki zadevo obvladujejo.

    Go beyond!

  5. JanZorz
    May 3rd, 2009 | 07:42

    Super, to je vedno dober znak. Malo sem razmišljal, naslednji summit lahko naredimo bolj “content provider” oriented, da uravnovesimo zgodbe…

Leave a reply

website