Hexago postal gogo6

Podjetje Hexago, pionir na področju produktov za migracijo podjetij na IPv6 je sedaj postal gogo6. Kakor trdijo, bodo s spremembo imena in podjetja lahko na novo začeli razvijati vizijo, ki bo skladna s trenutnimi razmerami na internetu in IPv6 migraciji…

Po pravici povedano, so me te škatle od vedno zanimale. Spet sem malo prebrskal po njihovih novih produktih in z začudenjem odkril napravo, ki podjetjem omogoča zelo enostaven prehod na “interno” IPv6-only omrežje in hkrati translator med IPv6 in IPv4 svetom. V te namene uporabljajo že zdavnaj odpisani NAT-PT. Moram priznati, da me sedaj še bolj mika dobiti eno tovrstno škatlo v go6lab, da ugotovim do katere mere so uspeli ukrotiti NAT-PT.

Če so pogruntali kakšno magijo in je zadeva uporabna vsaj za srednje velika podjetja, so zmagali na polni črti.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.191.211.66

Comments

  1. July 24th, 2009 | 15:27

    Praviš, da so zmagali na polni črti. Ampak a ni to, da uporabljaš nekaj, kar je obsolete in deprecated …

    Network Address Translation/Protocol Translation (or simply NAT-PT) is defined in RFC 2766 but due to numerous problems, it has been obsoleted by RFC 4966 and deprecated to historic status.

    … precej slabo? Če drugega ne, delaš zmedo ker spodbujaš implementacijo in uporabo nečesa, kar ni (več) ustrezno s standardi.

    Nejc

  2. JanZorz
    July 24th, 2009 | 15:29

    Res je kar pravis. Bom nasel nacin, kako ugotoviti, ali jim zadeva deluje ali ne. Nikakor ne podpiram uporabe NAT-PT-ja, me pa res zanima, kako njim to deluje. Curiosity killed the cat 🙂

Leave a reply

website